• Sparen voor korting
  • Uitgebreid assortiment
  • Lage verzendkosten

JMB Community Ledunit 4.500K 4 wit/1 rood, 100 cm 30 watt dimbaar

JMB JMB Community Ledunit 4.500K 4 wit/1 rood, 100 cm 30 watt dimbaar

€109,95

Productomschrijving

Info:
mmunity Ledunit 4.500K 4 wit/1 rood, 100 cm 30 watt dimbaar
Incl. connectorkabel.

Met 4 wit/1 rood wordt bedoeld dat de ledunit eerst 4 witte leds komen, daarna altijd 1 rode. Hierna komen er weer 4 witte etc. etc. tot de lengte van de ledunit bereikt is.

Belangrijke instructies voor het monteren van JMB ledunits:
Zorg voor een vrije ruimte van minimaal 2 tot 3 cm rondom de led-balk.
Deze led-balk wordt op een passieve manier gekoeld en is afhankelijk van de warmteafvoer via de koelribben, die zich aan beide zijden en de bovenkant van de led-bar bevinden.
Bij een verkeerde montage zal dit de levensduur van de ledunit beïnvloeden en zal de garantie vervallen.
Met de JMB installatie brackets kunt u deze volgens de gebruiks- en garantievoorwaarden monteren.

1 JMB Ledunit staat gelijk aan twee T5 lampen in dezelfde lengte!

De ledunits zijn uitgevoerd in geanodiseerd aluminium, zodat er geen schadelijke stoffen in het aquarium terecht kunnen komen en het aluminium tegelijk bestand is tegen invloeden van zoet en zout water. De aluminium "U" profielen waarin de "Epistar" 1W High Power Leds zijn verwerkt hebben een afmeting van slechts ca. 25 mm breed en ca.15 mm hoog, zodat deze ledunits uitermate geschikt zijn om in een lichtkap in te bouwen. De leds worden handwarm en hebben geen koeling nodig, er is dus ook geen overbodig lawaai. Door de moderne strakke vormgeving, kunnen deze ledunits ook boven een open aquarium worden opgehangen. Deze ledunits zijn voorzien van het predikaat IP68, en zijn waterdicht.

Geanodiseerd aluminium profiel waarin hele sterke Epistar leds zijn ingebracht. De levensduur wordt vanuit de fabriek geschat op rond de 50.000 branduren, en hebben daarom ook een periode van 24 maanden fabrieksgarantie. Er zijn verschillende led uitvoeringen in de units te verkrijgen.
Er zijn ledunits met: Witte en blauwe leds, Witte en rode leds, alleen witte leds en dit is afhankelijk van het te verlichten biotoop. De standaard Kelvin waarde van de witte leds is 12.000-14.000K en zij geven om en nabij de 100-105 Lumen. CRI >85 - <90 De lichthoek van de led is 80 graden waardoor er veel licht ook op de bodem terecht komt.
Blauwe led: 460-470 Nm
Rode led: 640-660 Nm

Blauwe leds en rode leds zijn nodig om o.a. de planten te laten groeien en de fotosynthese op gang te brengen. Een combinatie van deze twee kleuren samen met de witte leds zorgen voor de verschillende beoogde effecten in de aquaria met de verschillende biotopen. Voor de kleur wit zijn er verschillende Kelvin waardes te krijgen, zoals b.v 3.000-4.500K (warm wit) of 6.000-8.000K (daglicht), etc. Alle combinaties zijn afhankelijk van het biotoop dat dient te worden nagebootst.

Ter vergemakkelijking van de keuze, heeft JMB Aqua Led, op basis van de ervaringen van de laatste jaren met dit type led verlichting, pakketten samengesteld, die speciaal toe gericht zijn op het biotoop dat U voor ogen heeft! Zit uw biotoop er niet bij? Uit de "hoofd biotopen" is elk ander biotoop nauwkeurig samen te stellen, zodat ook u (en niet te vergeten uw vissen) optimaal kunnen genieten van de juiste lichtkeuze.
 
1. REEF (samengesteld zeewater licht, ook voor Uw harde koralen !!)
2. AMAZON (samengesteld voor het diffuse licht van de Amazone)
3. AFRICA CICHLIDS (samengesteld voor o.a. branding bewoners, maar ook vrijzwemmers en aufwuchs eters)
4. COMMUNITY (samengesteld voor de combinatie van plantengroei en optimaal uitlichten van de vissen)

De ledunit kunt u d.m.v. de JMB Led controller L dimmen voor een mooie zonsopgang en zonsondergang. Volledig instelbaar tot maximaal 5 instelpunten.

Letop:
De Led controller kan maximaal 2 ledunits aansturen. Wanneer u b.v. twee ledunits wilt gaan aansturen dan dient u hierbij ook een passende JMB adapter 12volt te kiezen. Hier is een erg gemakkelijke rekenformule voor. (watt : volt = ampere) Wanneer u b.v. twee ledunits van 36 watt wilt gaan aansturen, dan heeft u 2x36 watt= 72 watt. 72 watt : 12 volt (leds zijn 12 volt) = 6 ampere. Kies voor de zekerheid altijd een zwaardere adapter, dus voor deze situatie kiest u voor de 12v/8A adapter.

Voor de bijpassende producten kijkt u onder het tabblad "Bekijk ook..."

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

vergelijk0