• Sparen voor korting
  • Uitgebreid assortiment
  • Lage verzendkosten

OFA standaard, oppervlakte afzuiger

OFA OFA standaard, oppervlakte afzuiger

€17,50

Productomschrijving

Info:
OFA standaard, oppervlakte afzuiger.

De OFA standaard is geschikt voor aquaria met en zonder afdekkap en met een waterhoogte van 28-38 cm (gemeten tussen oppervlakte en bodem). Tevens zit bij de OFA standaard de kunststof instelbare hendel vast en is niet verwijderbaar. Dit kan eventueel bij sommige aquaria problemen geven met het sluiten van de deksels.

Werking OFA oppervlakte afzuiger:
Het aanzuigen van het wateroppervlakte gebeurt via een ronde skimmer. (5) De ronde skimmer (5) heeft een omtrek van 125 mm. De skimmer (5) is traploos instelbaar van 5-50 liter water per uur, d.m.v. een kunststof verstelbare hendel (3). Door de vlotter werking van de skimmer (5) kan het waterniveau tot 60 mm verdampen. Van de middelste en onderste waterlagen kan er tot 1500 liter water per uur via de aanzuigkorf (8) het filter ingezogen worden. Door de speciale constructie van de skimmer (5), kunnen plantenresten en andere stoffen niet leiden tot verstoppingen. U kunt eenvoudig de skimmer/skimmerbuis (5/4)uit de OFA (oppervlakteafzuiger) verwijderen, om deze makkelijk schoon te maken.

Het plaatsen en instellen van de OFA in uw aquarium:
De OFA (oppervlakte afzuiger) dient altijd verticaal geplaatst te worden. Plaats de meegeleverde zuignappen (1) op de OFA oppervlakte afzuiger (2), en de hiermee kunt u later de OFA in uw aquarium plaatsen. Zorg ervoor dat de kunststof verstelbare hendel (3) gelijk staat met de onderkant van de OFA (9). (u kunt aan de hendel draaien zodat deze gelijk komt met de onderkant van de OFA) Plaats hierna de aansluitbocht (6) voor de filterslang. Wanneer u slangmaat 12/16 mm gebruikt, dan hoeft u het meegeleverde stukje tule niet te gebruiken. Wanneer u slangmaat 16/22 mm gebruikt, dan dient u ook de tule (7) over de aansluitbocht te plaatsen. U kunt het eventueel extra vastmaken met een klem of tyrap. De skimmer (5) laat u ongeveer 6 cm uit de skimmerbuis (4) steken door het met de hand vast te houden. U plaatst de gehele OFA in het aquarium en zorgt ervoor dat de sleuven in de skimmer (5) gelijk komen met het waterniveau in uw aquarium. Hierna kunt u uw filter op de OFA aansluiten. Bij het allereerste gebruik dient u de skimmer of de gehele OFA, 1 nachtje aan het aquariumwater te laten wennen. Het kunststof van de skimmer zal dan het water beter begeleiden de skimmer in. Wanneer de filter aangesloten is op de OFA en aangezet is, dan draait u de kunststof verstelbare hendel (3) naar links. Hierdoor word de aanzuigkorf (8) afgesloten en zal de skimmer maximaal het water naar binnen zuigen. Zorg ervoor en controleer dat de skimmer/skimmerbuis (5/4) zweeft in het water en het water goed naar binnen gezogen wordt. Wanneer u de vissen gaat voeren dan kunt u de kunststof verstelbare hendel (3) helemaal naar rechts draaien waardoor de skimmer (5) maar minimaal het water bovenaan aanzuigt.

Inloggen

Uw wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

vergelijk0

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »