Sparen voor korting
Uitgebreid assortiment
Lage verzendkosten
Uitstekende klantenservice

Familie: Amaranthaceae
land: Zuid-Amerika
Hoogte: ongeveer 50 cm
Licht: Normaal/Veel
Temperatuur: 22-28ºC
Water hardheid: Zacht/Medium
pH: 6.5-7.5
Plaats: Middenzone, Achtergrond
Plantsoort: Stengelplant, In Vitro (voor meer info zie onze e-book)

Omschrijving:
De Alternanthera reineckii Lila is minder lichtbehoefend als de andere Alternanthera. Hoe meer licht de Alternanthera wordt aangeboden, des te dichter de groei. De internodiën, d.w.z de stengelsecties tussen de bladoksels, worden bij hoge lichtintensiteit slechts enkele millimeters lang. Dit resulteert in een compact, bossig uiterlijk. Een groep van deze plant met voldoende licht is dan ook voor de voorgrond zeker geschikt.
De Alternanthera reineckii Lila (paarse papegaaiblad) heeft zijn naam te danken van intens violet gekleurde blad onderzijden. De bladeren kunnen wel 9,5 x 3.1 cm groot worden en aan de bovenkant lichtrood, via wijnrood tot diep donkerrood gekleurd. De bodemgrond moet voedselrijk en los van structuur zijn. De vele fijne, voor deze groeivorm zeer typische wortels, die zich aan elke knoop ontwikkelen, dienen net als de wortels in de bodem voor voedselopname en mogen in geen geval verwijderd worden. CO2 is zeker aan te bevelen.

Invitro houd in dat deze plantjes helemaal schoon zijn, en daardoor uitermate geschikt voor aquaria met garnalen en andere gevoelige dieren maar ook voor het gewone aquarium. Na openen dient u de plantjes te wassen om de steriele gelei te verwijderen. Daarna kunt u ze direct gaan planten.
Pot is ongeveer 6 cm groot.

LET OP: invitro planten hebben wij zelf op voorraad en worden dus niet zoals de andere planten bij onze kwekerij besteld. Het voordeel is dat wij orders met de in vitro planten elke dag van de week kunnen verzenden.

Bekijk hier filmpje hieronder, voor de behandeling van InVitro planten.

 

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed
Captcha

Alternanthera Reineckii "Lila", invitro bakje

  • €3,89

  • Prijs in spaarpunten: 119

  • 3 of meer €3,30

Gerelateerde producten

Micranthemum monte carlo Voorgrondplanten
Anubias nana Paxing Voorgrondplanten
Ludwigia sp. Atlantis Achtergrondplanten
Bacopa Australis Middenzoneplanten

Tags: Amaranthaceae, Zuid-Amerika, Middenzone, Achtergrond, Stengelplant, Invitro, NIEUW INVITRO