Sparen voor korting
Uitgebreid assortiment
Lage verzendkosten
  • Seachem Reef Calcium 250 ml Seachem

Info:
Seachem Reef Calcium 250 ml.

Reef Calcium is een geconcentreerd (50.000 mg / l) biologisch beschikbaar polygluconaat gecomplexeerd calcium bedoeld om calcium in het rifaquarium te behouden zonder de pH te veranderen. Polygluconaat complexatie heeft verschillende voordelen: het verhoogt de biobeschikbaarheid van het calcium, het levert een rijke bron van metabole energie om de piekgroeikoraalgroei te handhaven, en het voorkomt calciumprecipitatie / alkaliteituitputting. Polygluconaat bevat geen stikstof of fosfor, dus het is biologisch onmogelijk om te leiden tot algengroei in een goed onderhouden rifsysteem. Reef Calcium maakt gebruik van een geketend organisch calcium in plaats van een ionisch calcium. Wanneer een koraal een molecule in zijn weefsel absorbeert, gebruikt het dezelfde hoeveelheid energie, ongeacht de moleculaire grootte. Geloste moleculen vereisen echter meer energie. Wanneer een ongeladen molecuul Reef Calcium wordt geabsorbeerd, verkrijgt het koraal meerdere calciumatomen en een gemakkelijk te metaboliseren koolhydraat met minder energie dan gebruikt voor ionische calciumopname. Daarom kunnen koralen bij lagere calciumgehaltes nog steeds zoveel calcium opnemen via onze organische ketens als bij veel hogere niveaus van ionisch calcium.

Reef Calcium kan alleen worden gebruikt om het calciumgehalte te handhaven, maar zal een hoger niveau van koraalgroei bieden wanneer het wordt gebruikt in combinatie met een ionisch calciumsupplement (Reef Complete®, Reef Advantage Calcium). Reef Calcium is bedoeld om calciumspiegels te handhaven; als calcium ernstig uitgeput raakt, moet een waterverversing worden uitgevoerd of moet een ionisch calciumsupplement worden gebruikt om het uitgeputte calciumniveau te herstellen.

Dosering:
Voeg tweemaal per week 1 dop (5 ml) per 80 L (20 gallon) toe. U kunt het aantal of de frequentie verhogen op basis van de groeirespons maar niet meer dan 3 dopjes per 80 L (20 gallon) per dag. Elke dop zal het calcium met ongeveer 3 mg / L verhogen.

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed
Captcha

Seachem Reef Calcium 250 ml

  • Merken Seachem
  • Model: seachem-356
  • Spaarpunten: 11
  • €13,35

  • Prijs in spaarpunten: 368

Gerelateerde producten

Tags: Seachem, Reef, Calcium, 250