• Sparen voor korting
 • Uitgebreid assortiment
 • Lage verzendkosten

Manaus Octocil 100 ml, tegen darmflagellaten

Manaus Aquarium Manaus Octocil 100 ml, tegen darmflagellaten

€26,95

Productomschrijving

Info:
Manaus Octocil 100 ml, tegen darmflagellaten.

Octocil is een nieuw ontwikkeld product van Manaus-Aquarium met de werkzame stoffen: 5-Nitrothiazol-2-amin, N-[3-chloro-4-(4-chlorophenoxy) phenyl]-2-hydroxy-3,5-diiodobenzamide en 3,9-Diamin-7-ethoxy-acridinium-(RS)-lactaat voor een succesvolle behandeling bij vissen die besmet zijn met darmflagellaten. De samenstelling is via een speciale methode gestabiliseerd en bereikt daardoor optimaal de vis in het water. Cichliden, vooral discusvissen en maanvissen kunnen massaal besmet zijn met darmflagellaten zoals Cryptobia, Hexamita, Spironucleus en Trichomonas. Darmflagellaten zijn parasieten en onttrekken nutriënten aan de darm van de gastheer(vis) en kunnen leiden tot ontstekingsprocessen en veranderingen in de darm van de vis. Octocil doodt effectief deze eencellige parasieten in de vis en bereikt ook ingekapselde stadia van de verwekker op de bodem van het aquarium. In de loop van de behandeling starten de vissen weer met het opnemen van het aangeboden voedsel. Ooctocil zou preventief gebruikt kunnen worden in een quarantainebak bij aanschaf van nieuwe vissen.

Bij de kweek van discus en maanvissen kan Octocil ingezet worden bij de behandeling van jonge vissen om een flagellaat-vrij visbestand te krijgen. Het preparaat kenmerkt zich door een snel therapeutisch succes en een goede verdraagzaamheid voor de vissen. Octocil word gewoonlijk eenmalig toegediend. Octocil heeft ook na opening een lange houdbaarheid (5 jaar). Na de succesvolle behandeling met Octocil kan gedurende enkele weken Diploral aan het aquarium toegevoegd worden om het gebrek aan mineralen in de vis te compenseren.

Ziekteverschijnselen:
Typische, voor de aquariumhouder zichtbare ziekteverschijnselen zijn het weigeren van voeding en witte, slijmerige uitwerpselen.Discusvissen in het bijzonder verkleuren donker en worden schrikachtig. Onbehandeld sterven de dieren in een tijdsbestek van enige dagen tot weken. In de loop van meerdere weken vermageren de dieren en er vormen zich in de kop regio kratervormige gaten bij cichliden, zoals discus en Malawi cichliden. In het begin vertonen zich eerst kleine witte puntjes en in een vergevorderd stadium lijkt het een witte uitpuilende substantie. Ook veranderingen in de rug en staartvin (gaten en verklevingen) wijzen op een flagellatenbesmetting. Naast deze vernietiging van het weefsel (Necrose), vormen zich bij de getroffen plaatsen ook bacteriële ontstekingen en de gaten worden grotere wonden en lijken kratervormig. Deze gatenvorming wordt onder andere door de afbraak van lichaamseigen weefsel veroorzaakt omdat het lichaam van de vis probeert het tekort van bepaalde voedingsstoffen die nodig zijn voor bot- en kraakbeenvorming, elders in het lichaam te gebruiken.
Preventie van ziekten, veroorzaakt door een massale toename van flagellaten in de darmen van siervissen, is een mogelijks veelzijdige, vezelrijke en aan de behoefte van elk soort aangepaste voeding.Voor verdere ondersteuning van de genezing en voor het in evenwicht brengen van de verstoorde mineralen huishouding van de vissen, kan na een afgeronde behandeling met OCTOCIL ons product DIPLORAL toegevoegd worden.
Om een massale besmetting van darmflagellaten goed te diagnosticeren kan een microscopisch onderzoek geraadpleegd worden voor de detectie van deze eencellige parasieten.

Inhoud: 100 ml voor 2000 liter water.

Reviews

1 / 5

1 sterren op basis van 1 beoordelingen

 • 1 / 5By Philip Roos 18 / Jan / 2023

  Eerste keer totaal geen verbetering vis sterft Tweede keer betrof het ook een discusvis ook hier totaal geen enkele verbetering. Alle voorzorgsmaatregelen maatregelen getroffen meer als 80 % water ververst niet over kool filteren ,geen co2 aan geen difuser waterstofperoxide, goed belucht .absoluut geen enkeleffect. Wat een waardeloos medicijn.

  Reactie Aquaplantsonline:
  Hartelijk dank voor uw beoordeling. Heel vervelend te horen dat het medicijn niet heeft gewerkt bij uw vis. Wij weten dat dit één van de betere medicijn is voor uw vis, maar kunnen niet op afstand bekijken waarom uw vis het niet gered heeft. Misschien was de ziekte toch al te ver in de vis waardoor het medicijn niet de vis meer kon redden.

  Met vriendelijke groet,
  Aquaplantsonline

Inloggen

Uw wachtwoord vergeten?

 • Al je orders en retouren op één plek
 • Het bestelproces gaat nog sneller
 • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

vergelijk0

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »