• Sparen voor korting
  • Uitgebreid assortiment
  • Lage verzendkosten

Aquariumplanten

De aquariumplanten van Aquaplantsonline komen rechtstreeks vers van de kwekerij, mooier kunt u ze niet krijgen. Top kwaliteit voor een betaalbare prijs.

362 Producten


Aquariumplanten

Aquariumplanten worden bijna allemaal boven water gekweekt. Het boven water kweken is makkelijker en sneller. De meeste aquariumplanten gaan in uw aquarium veranderen van vorm en kleur. De planten hebben hier totaal geen problemen mee, en kunnen deze verandering makkelijk aan. Voor meer informatie kunt u onze e-book "Het behandelen en plaatsen van aquariumplanten" downloaden.
Aquariumplanten kunnen wij in meerdere groepen verdelen namelijk: Stengelplanten, Rozetplanten, Wortelstokplanten, Knolplanten, Drijfplanten en mossen.

Achtergrondplanten

Achtergrondplanten zijn meestal de hoge planten. Planten die hoog worden en daardoor prachtig zichtbaar zijn op de achtergrond geven een vol gevoel aan een beplant aquarium. Een achtergrondplant is een soort plant die een achtergrond vormt voor kleinere planten. Deze planten zijn ook perfect voor het bedekken van apparaten zoals verwarmingen of filters.

Bij het selecteren van planten op hoogte is het belangrijk onderscheid te maken tussen stengel- en rozetplanten. Stengelplanten blijken flexibeler te zijn, omdat hun hoogte bepaald kan worden door snoeien en stekken van deze planten. Sterk groeiende aquariumplanten op de achtergrond geven sneller een mooi resultaat, terwijl langzamer groeiende soorten in het midden gemakkelijker te onderhouden zijn. Bij rozetplanten zitten alle bladeren precies aan de basis van de plant en moet rekening worden gehouden met de maximale groeihoogte, d.w.z. bladlengte, van de betreffende soorten en variëteiten.

Middenzoneplanten

De middenzone is het belangrijkste gebied in een aquarium of aquascape, omdat het qua vormgeving natuurlijk het meest in het oog springt. Hier zijn de juiste planten erg belangrijk. Veel verschillende aquariumplanten zijn geschikt voor de middenzone. De groeihoogte, maar natuurlijk ook de hoogte van het aquarium en de gewenste inrichtingsstijl spelen een rol bij het bepalen welke aquariumplanten geschikt zijn voor de middenzone.

Het aanbod van stengelplanten is bijzonder gevarieerd, omdat de groeihoogte hiervan grotendeels kan worden gereguleerd door snoeien en verplanten van scheuten. Met verschillende Rotala-, Ludwigia- en Alternanthera-vormen kunnen bijvoorbeeld veelkleurige of frisgroene struiken worden gecreëerd, die met hun verschillende groeihoogte ook de overgang vormen tussen de voor- en achterkant van het aquarium. Een selectie van verschillende bladgroottes is een van de manieren om het diepte effect bij aquascaping te vergroten.

VoorgrondplantenInvitro plantenMossenDrijfplantenPlanten op houtPlanten op matPlantenpakkettenPlanten XLInloggen

Uw wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

vergelijk0

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »