• Sparen voor korting
 • Uitgebreid assortiment
 • Lage verzendkosten

Tropical Sanital +aloevera 100 ml

Tropical Tropical Sanital +aloevera 100 ml

€2,53

Productomschrijving

Info:
Tropical Sanital +aloevera 100 ml

Van zout kan een positief effect uitgaan.
De reden daarvoor is gelegen in de osmotische regulatie van zoetwatervissen.
Alle cellen van vissen bevatte 0.6-0.9% zout, hetgeen betekend dat de cellen van zoetwatervissen, relatief gezien, meer zout bevatten dan het omringende water ( het omgekeerde is het geval bij zeevissen ). Omdat het systeem streeft naar een evenwichtige toestand, proberen de zouten het lichaam te verlaten, terwijl het water probeert daarin door te dringen.
Het is voor water echter gemakkelijker om in het lichaam door te dringen dan het voor de zouten is om dat zelfde lichaam te verlaten. Om die reden moeten zoetwatervissen het overtollige water zien kwijt te raken, een proces dat veel energie vergt.
In een stressvolle situatie heeft het lichaam echter alle beschikbare energie nodig om mogelijke besmettingen af te weren.
Zonder een goed functionerende osmotische regulatie zal de vis sterven, omdat hij dat systeem niet tijdelijk buiten werking kan stellen wanneer hij zijn energie voor andere doeleinden nodig heeft. Voegt u dus zout toe aan het aquarium water, dan worden de verschillen in zout concentraties binnen en buiten het vissen lichaam geringer, waardoor de vis minder energie nodig heeft om zijn osmotische regulatie gaande te houden. De daardoor vrijgekomen energie kan het dier vervolgens gebruiken om de "slechte bacteriën en flagellaten" te bestrijden. Onder bepaalde voorwaarden kan zout dus een weldadige invloed hebben op de gezondheid van vissen.
Het is natuurlijk nadelig om teveel zout toe te voegen en om die reden is het raadzaam om het zout gehalte nooit op te voeren tot boven 0.4% .
Een veiligere en effectievere concentratie ligt bij ongeveer 0.2%, hetgeen neerkomt op 200 gram zout per 100 liter water.
Zout is dus geen medicijn, maar een hulpmiddel voor de vissen om meer energie over te houden om de ziekte te kunnen bestrijden.
De toevoeging heeft invloed op de slijmhuid van de vissen, het bevordert dit tot een betere aanzetting.
Het is dus ook niet verstandig om zout met jodium te gebruiken, jodium is erg irriterend voor de ogen en slijmvliezen Vergeet niet het water gedeeltelijk te verversen voordat u het zout toevoegt.
Bron: Ad Konings.

Reviews

0 / 5

0 sterren op basis van 0 beoordelingen

  Inloggen

  Uw wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »