• Sparen voor korting
 • Uitgebreid assortiment
 • Lage verzendkosten

Aquaplantsonline - 01 / Aug / 2023

De Wereld van Slakken in het Aquarium

Slakken door sommige niet gewenst in het aquarium maar deze diertjes hoeven niet voor problemen te zorgen in het aquarium.

De Wereld van Slakken in het Aquarium
APO Blog

Hallo !

Fascinerende wereld van het aquarium, vandaag richt ik mijn aandacht op enkele onverwachte, maar uiterst charmante bewoners: slakken! Hoewel slakken vaak een onverdiend imago hebben, zijn ze eigenlijk heel nuttig en kunnen ze een geweldige toevoeging zijn aan je onderwaterparadijs.

Een Kleurrijk gezelschap : een variatie van kleuren beweegt traag door je aquarium, als een levendig schilderij. Dat is precies wat slakken kunnen toevoegen aan je onderwater wereld. Met variëteiten als appelslakken, posthoornslakken luikslak en konijnenoren (japanse zeeslak), is er geen tekort aan kleurrijke keuzes. Van helder geel en felroze tot diepblauw en levendig paars, slakken komen in allerlei tinten voor en voegen een vleugje vrolijkheid toe aan je gecreëerde onderwater wereld.

Nuttige Schoonmakers: Wist je dat slakken fantastische schoonmakers zijn? Ze voeden zich met algen en organisch afval, waardoor ze je aquarium schoon en gezond houden. Ze zijn als kleine tuinmannen die zorgen voor een natuurlijk evenwicht in je aquarium. Bovendien helpen slakken bij het afbreken van overmatig voedsel en dode planten, waardoor ze de waterkwaliteit verbeteren. Dus naast hun charmante uiterlijk leveren slakken ook een belangrijke bijdrage aan het welzijn van je andere vissen en planten.

Fascinerend Gedrag. Hoewel slakken bekend staan om hun trage tempo, hebben ze een interessant gedrag dat je zeker zal vermaken. Je kunt ze observeren terwijl ze langzaam over de bodem glijden, elegant langs de plantenbladeren bewegen en nieuwsgierig aan het oppervlak van het water komen. Sommige slakken hebben zelfs de neiging om samen te kruipen in schattige stapeltjes, waardoor je een echt komisch en vertederend tafereel krijgt. Elke slak heeft zijn eigen persoonlijkheid en gedrag, waardoor ze geweldige metgezellen zijn om naar te kijken en van te genieten. Op dit moment heb ik zelf wat geweislakjes in mijn No filter bowl, en daar moet ik iedere dag goed kijken of er geen slak uitgewandeld is. Daar hebben takken uit de bowl steken en de slakjes vinden dat toch wel heel intressant.

Voortplanting en Gezinsuitbreiding. Als je geluk hebt, kun je getuige zijn van het wonder van de voortplanting en gezinsuitbreiding bij slakken in je aquarium. Sommige slakken leggen eieren op planten of harde oppervlakken, terwijl andere hun eieren in speciale kleverige capsules dragen. Het is verbazingwekkend om te zien hoe kleine baby's uit deze eieren komen en beginnen met hun eigen avontuur in je aquarium. Het bijwonen van de levenscyclus van slakken kan een indrukwekkend en b bijzondere ervaring zijn.

Samenvatting: Slakken in het aquarium zijn veel meer dan alleen trage, glibberige wezens. Ze brengen kleur, nuttigheid en een vleugje vrolijkheid in je onderwaterwereld. Met hun fascinerende gedragingen en unieke persoonlijkheden zijn slakken geweldige metgezellen om te observeren. Dus waarom niet een beetje vreugde en diversiteit toevoegen aan je aquarium door deze kleine wezentjes een mooi onderkomen te geven? 

** Slakken soorten:

Appelslak Pomacea Bridgesii, een mooie slak die gemakkelijk te kweken zijn. Het zijn grote dieren en moeten wel bijgevoerd worden doormiddel van speciaal voer voor slakken en groentes.

Blaashoren slak, Physella Acute deze slak kan wel een plaag worden in het aquarium, "plaag" is een naar woord want een plaag word het als er ook veel voedsel beschikbaar is worden, maar het is wel de snelst algetende slak die er is. Door dat ze tweeslachtig zijn kunnen het er wel snel veel worden.

Torenslak, Melanoides Tuberculata, wederom eentje die wel heel snel kweekt maar enorm nuttig is. Overdag gaat dit slakje de bodem in op zoek naar organisch afval en als het licht uit is komt de slak weer tevoorschijn. Deze slak houd de bodem goed luchtig.

Posthoornslak, Planorbarius Corneus, Goede algeneters en komen in verschillende kleuren voor dus erg decoratief. Geen zelfbevruchting maar als je er enkele hebt dan gaat de kweek gemakkelijk. Eten dus graag alg en laten de plantjes met rust.

Slaketende slak, Anatome Helena, doet zich goed aan organisch afval en kan de slakken populatie in toom houden. De voortplantig bij de slaketende slak gaat veel trager als in vergelijking met andere slakken. 

Gewei slak, Clithon Sowerbyana
, erg leuk slakje met puntige uitstulpingen (gewei) en het zijn echte opruimers. 

 

 

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

 • Invasieve aquariumplanten
  17 / May / 2024

  Aquaplantsonline - 01 / Aug / 2023

  Invasieve aquariumplanten

 • De wonderlijke dieren Axolotls
  16 / Apr / 2024

  Aquaplantsonline - 01 / Aug / 2023

  De wonderlijke dieren Axolotls

 • Leuke Feitjes tijd!!
  10 / Apr / 2024

  Aquaplantsonline - 01 / Aug / 2023

  Leuke Feitjes tijd!!

 • Optimaliseer je aquarium met Dennerle Bio CO2
  19 / Mar / 2024

  Aquaplantsonline - 01 / Aug / 2023

  Optimaliseer je aquarium met Dennerle Bio CO2

 • Ziektes in het aquarium
  29 / Nov / 2023

  Aquaplantsonline - 01 / Aug / 2023

  Ziektes in het aquarium

 • Worry Worms t.b.v. Dierenthuis
  17 / Nov / 2023

  Aquaplantsonline - 01 / Aug / 2023

  Worry Worms t.b.v. Dierenthuis

 • Planten tijdens de donkere maanden
  03 / Nov / 2023

  Aquaplantsonline - 01 / Aug / 2023

  Planten tijdens de donkere maanden

 • Rode aquarium planten
  17 / Oct / 2023

  Aquaplantsonline - 01 / Aug / 2023

  Rode aquarium planten

 • Emers gekweekte aquariumplanten
  10 / Oct / 2023

  Aquaplantsonline - 01 / Aug / 2023

  Emers gekweekte aquariumplanten

 • DSM ( Dry Start Method)
  03 / Oct / 2023

  Aquaplantsonline - 01 / Aug / 2023

  DSM ( Dry Start Method)

Inloggen

Uw wachtwoord vergeten?

 • Al je orders en retouren op één plek
 • Het bestelproces gaat nog sneller
 • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »