• Sparen voor korting
 • Uitgebreid assortiment
 • Lage verzendkosten

Aquaplantsonline - 10 / Apr / 2024

Leuke Feitjes tijd!!

Leuke aquarium feitjes.

Leuke Feitjes tijd!!
APO Blog

Hallo!

Even een ander soort blog. Al surfend op het internet kom je wel eens wat leuke feitjes tegen die ik graag met jullie wil delen.

Vis met een geheugen? Ondanks het populaire gezegde dat goudvissen een geheugen hebben van slechts enkele seconden, is uit onderzoek gebleken dat ze eigenlijk een vrij goed geheugen hebben en zelfs enkele maanden gebeurtenissen kunnen onthouden.

Octopussen als Houdini's Octopussen zijn meesters in ontsnapping! Ze hebben een verbazingwekkend vermogen om uit hun aquariums te ontsnappen door kleine openingen te vinden of zelfs deksels te openen.

De grootste vis in een aquarium? Terwijl je zou denken dat haaien de grootste vissen in een aquarium zijn, is de walvishaai de grootste vis die in gevangenschap kan worden gehouden. Deze majestueuze wezens kunnen wel 12 meter lang worden!

Schorpioenvis - een onzichtbare meester: De schorpioenvis staat bekend om zijn vermogen om zich perfect te camoufleren in zijn omgeving. Deze vissen zijn meesters in het imiteren van koraal, rotsen en zelfs algen, waardoor ze bijna onzichtbaar worden voor prooien en roofdieren.

Het oudste aquarium?: Het oudste nog steeds werkende aquarium ter wereld bevindt zich in het San Francisco Bay Area Discovery Museum in Californië, Verenigde Staten. Het werd gebouwd in 1914 en is nog steeds in bedrijf!

Vissen met glimlachjes? De grappige "glimlach" die je soms ziet bij puffer- en kogelvissen is eigenlijk niet echt een glimlach! Het is eerder een anatomisch kenmerk dat wordt veroorzaakt door de vorm van hun mond.

Een bubbelend kunstwerk: Sommige aquascapers gebruiken luchtpompjes om luchtbellen in hun aquaria te creëren voor creatieve doeleinden. Dit kan een speels en levendig effect geven aan het onderwaterlandschap. Google maar eens "underwater waterfall aquarium" dan kom je de mooiste creaties tegen.

Mosselvissers: Garnaaltjes worden vaak gebruikt in aquaria om algen en voedselresten op te ruimen, maar wist je dat mosselvissen ook een soort "cleaner" zijn? Ze kunnen schadelijke parasieten van andere vissen verwijderen door ze te poetsen.

Regenboog in je tank: Sommige vissoorten, zoals de regenboogvis, kunnen schitterende kleuren laten zien afhankelijk van de lichtinval en de stemming waarin ze zich bevinden. Het is als het hebben van een regenboog in je eigen aquarium!

Een octopus met stijl: Octopussen hebben drie harten en blauw bloed! Dit komt door het hemocyanine-eiwit in hun bloed, dat koper bevat in plaats van ijzer, waardoor het een blauwe kleur krijgt.

Slimme inktvissen: Naast hun vermogen om uit aquariums te ontsnappen, zijn octopussen ook bekend om hun buitengewone intelligentie. Ze kunnen gereedschappen gebruiken, puzzels oplossen en zelfs leren van observatie.

Aquarium op de maan: In 1973 werd op de Skylab 4-missie van NASA een kleine aquatische levensondersteunende module meegenomen. Hierin werden zeekreeften, garnalen, zeesterren en kwallen gehouden om te onderzoeken hoe ze zich zouden gedragen in de ruimte.

Wereldrecord voor het grootste aquarium: Het grootste aquarium ter wereld, gelegen in het Georgia Aquarium in Atlanta, VS, herbergt meer dan 30.000 dieren en heeft een watervolume van meer dan 30 miljoen liter!

Dansen van garnalen: Sommige garnalen, zoals de pauwgarnaal (zoutwater), staan bekend om hun grappige dansen. Ze kunnen hun staart snel heen en weer bewegen om indruk te maken op soortgenoten en om te communiceren.

De kracht van een garnalensprong: Ondanks hun kleine formaat kunnen sommige garnalensoorten tot wel 50 keer hun eigen lichaamslengte springen! Dit is handig om te ontsnappen aan roofdieren en om snel voedsel te vinden.

Vis met een elektrische persoonlijkheid: De elektrische sidderaal uit Zuid-Amerika is een meester in het genereren van elektrische schokken om prooien te verdoven en zichzelf te verdedigen. Ze kunnen schokken produceren tot 600 volt!

Vissen die uit bomen vallen: Het regenwoud in Zuid-Amerika herbergt een vis genaamd de klimmende meerval, die zijn naam eer aandoet door uit bomen te springen en in water te belanden om zich te verplaatsen tussen verschillende poelen.

Duizendpootkreeften: Sommige aquarianen houden van kreeften vanwege hun unieke persoonlijkheden en gedragingen. Een voorbeeld is de duizendpootkreeft, die zijn naam dankt aan de vele poten die het lijkt te hebben.

De schat van de diepzee: Sommige diepzeevissen, zoals de lantaarnvis, hebben bioluminescente organen die licht produceren om prooien aan te trekken of roofdieren af te weren. Dit zorgt voor een spectaculair lichtspektakel in de diepten van de oceaan.

Hopelijk brengen deze feitjes nog meer plezier en verwondering over het leven in aquaria en de onderwaterwereld in het algemeen!

 

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

 • Invasieve aquariumplanten
  17 / May / 2024

  Aquaplantsonline - 10 / Apr / 2024

  Invasieve aquariumplanten

 • De wonderlijke dieren Axolotls
  16 / Apr / 2024

  Aquaplantsonline - 10 / Apr / 2024

  De wonderlijke dieren Axolotls

 • Leuke Feitjes tijd!!
  10 / Apr / 2024

  Aquaplantsonline - 10 / Apr / 2024

  Leuke Feitjes tijd!!

 • Optimaliseer je aquarium met Dennerle Bio CO2
  19 / Mar / 2024

  Aquaplantsonline - 10 / Apr / 2024

  Optimaliseer je aquarium met Dennerle Bio CO2

 • Ziektes in het aquarium
  29 / Nov / 2023

  Aquaplantsonline - 10 / Apr / 2024

  Ziektes in het aquarium

 • Worry Worms t.b.v. Dierenthuis
  17 / Nov / 2023

  Aquaplantsonline - 10 / Apr / 2024

  Worry Worms t.b.v. Dierenthuis

 • Planten tijdens de donkere maanden
  03 / Nov / 2023

  Aquaplantsonline - 10 / Apr / 2024

  Planten tijdens de donkere maanden

 • Rode aquarium planten
  17 / Oct / 2023

  Aquaplantsonline - 10 / Apr / 2024

  Rode aquarium planten

 • Emers gekweekte aquariumplanten
  10 / Oct / 2023

  Aquaplantsonline - 10 / Apr / 2024

  Emers gekweekte aquariumplanten

 • DSM ( Dry Start Method)
  03 / Oct / 2023

  Aquaplantsonline - 10 / Apr / 2024

  DSM ( Dry Start Method)

Inloggen

Uw wachtwoord vergeten?

 • Al je orders en retouren op één plek
 • Het bestelproces gaat nog sneller
 • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »