• Sparen voor korting
  • Uitgebreid assortiment
  • Lage verzendkosten

Aquaplantsonline - 22 / Feb / 2023

Vakantie? ....en het aquarium???

De maanden vliegen voorbij en vele zijn alweer bezig met het plannen van een vakantie. En dan komt toch de vraag, hoe gaan wij het doen met het aquarium??

Vakantie? ....en het aquarium???
APO Blog

Hallo,

Dan ben je heel het jaar vol overgave bezig met jouw aquarium, en dan komt de vakantie in zicht. Dat kan best wel een dingetje zijn, helemaal als net alles volgens verwachting verloopt.
Je wilt alles graag met een gerust hart achterlaten, en wie gaat de vissen voeren, en kan een oogje in het zeil houden. Allemaal dingen waar je eigenlijk nu al aan moet denken en niet op het laatste moment.

Sommige mensen gaan vlak voor vertrek een hele grote waterwissel doen, en een grondige poetsbeurt. En dit is nu net iets wat niet geheel verstandig is want hierdoor kan er meteen al een onbalans plaats vinden, dus qua onderhoud niet anders doen dan dat je normaal gesproken ook doet. 
Wat wel verstandig is om de dag voor vertrek het normale onderhoud te doen en goed te kijken of er geen voedselresten, dode bladeren en dergelijke aanwezig zijn. Ook kan het aanpassen van het aantal lichturen een goed plan zijn, planten groeien minder hard en hebben ook minder voeding nodig. Tegenwoordig hebben veel mensen een lichtcomputer en dat werkt natuurlijk perfect maar als je die niet hebt dan kun je het aantal uren terugschroeven naar 7 uur.

Wie voert de vissen als je weg bent.
Het is natuurlijk zeer belangrijk dat de vissen niets tekort komen, en ik heb het hier voornamelijk over een korte vakantie van een a twee weken. 
Voor het voeren zijn de alom bekende voederblokken zoals die van Tetra Tetramin Holiday, dit is 100% eetbaar en houd lang zijn vaste vorm aan, maar er kan wel wat voer achterblijven dus bekijk goed op de verpakking voor hoeveel vissen en aquarium afmeting het blok geschikt is. 
JBL heeft een ander soort blok, de ProNovo Bel Holiday, dat is meer blok wat heel langzaam oplost. Ook hier staat weer hoe veel vissen hier van kunnen eten en hoe lang.

Naast de voederblokken is een voederautomaat echt een uitvinding. Hier zit een kleine maar aan wat helaas nog wel eens vergeten word. Als je een voederautomaat wilt gaan gebruiken doe dit dan ook al in de tijden dat je gewoon thuis bent. Dan kun je goed zien hoe het gaat, word er niet teveel voeding gegeven? Blijft het voer goed (door vocht kan het gaan plakken), kortom werkt het apparaat naar wens. Dan is een voederautomaat echt een uitkomst en een zorg minder. En ben je een beetje aan het twijfelen over de hoeveelheden? Het beste is dan om iets minder te geven dan teveel want dat zorgt juist voor de problemen.

Een vissen oppas regelen?
Dit is voor iedereen de grote vraag, heeft jouw aquarium veel behoefte, zoals voeding/CO2 dan is het altijd fijn als iemand een oogje in het zeil kan houden. Als je een weekend weg gaat is dat niet nodig maar als je een week of twee gaat zou ik het wel aanraden om iemand te benaderen.
Het voeren kan je dus oplossen door bovenstaande want mensen die wellicht zelf geen aquarium hebben denken dat de vissen heel veel honger hebben en blijven voeren, en dit is hartstikke goed bedoeld maar niet de bedoeling. Het voeren kun je dus oplossen met andere dingen en dan kun je de persoon in kwestie even alles na laten kijken. Drijven of liggen er geen dode visjes, doet de verlichting het goed, zie je alg ontstaan en vooral ook de temperatuur van het aquarium. Maak een soort check lijstje voor de oppasser en tegenwoordig is een appje zo gestuurd mocht er iets afwijken.

Wil je het helemaal uitbreiden en zoveel mogelijk zelf kunnen beoordelen, dan is een Juwel SmartCam  een goede investering en van het aansluiten van de SmartCam hebben wij ook een youtube filmpje gemaakt.

Het belangrijkste is dat je op tijd begint, laat het niet op het laatste moment aankomen. Zo ga je met een gerust hart op vakantie.

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • De wonderlijke dieren Axolotls
    16 / Apr / 2024

    Aquaplantsonline - 22 / Feb / 2023

    De wonderlijke dieren Axolotls

  • Leuke Feitjes tijd!!
    10 / Apr / 2024

    Aquaplantsonline - 22 / Feb / 2023

    Leuke Feitjes tijd!!

  • Optimaliseer je aquarium met Dennerle Bio CO2
    19 / Mar / 2024

    Aquaplantsonline - 22 / Feb / 2023

    Optimaliseer je aquarium met Dennerle Bio CO2

  • Ziektes in het aquarium
    29 / Nov / 2023

    Aquaplantsonline - 22 / Feb / 2023

    Ziektes in het aquarium

  • Worry Worms t.b.v. Dierenthuis
    17 / Nov / 2023

    Aquaplantsonline - 22 / Feb / 2023

    Worry Worms t.b.v. Dierenthuis

  • Planten tijdens de donkere maanden
    03 / Nov / 2023

    Aquaplantsonline - 22 / Feb / 2023

    Planten tijdens de donkere maanden

  • Rode aquarium planten
    17 / Oct / 2023

    Aquaplantsonline - 22 / Feb / 2023

    Rode aquarium planten

  • Emers gekweekte aquariumplanten
    10 / Oct / 2023

    Aquaplantsonline - 22 / Feb / 2023

    Emers gekweekte aquariumplanten

  • DSM ( Dry Start Method)
    03 / Oct / 2023

    Aquaplantsonline - 22 / Feb / 2023

    DSM ( Dry Start Method)

  • Het houden van een donker aquarium (oftewel Low Tech)
    05 / Sep / 2023

    Aquaplantsonline - 22 / Feb / 2023

    Het houden van een donker aquarium (oftewel Low Tech)

Inloggen

Uw wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »