• Sparen voor korting
 • Uitgebreid assortiment
 • Lage verzendkosten

Dennerle Carbo Bio CO2 Style 120

Dennerle Dennerle Carbo Bio CO2 Style 120

€69,95

Productomschrijving

Dennerle Carbo Bio CO2 Style 120

Het Dennerle Carbo Bio CO2 Style 120 bemestingssysteem voorziet alle zoetwateraquaria tot 120 liter van het essentiële CO2. 
Een speciaal voor lage werkdruk ontworpen bio-CO2-diffusor zorgt voor een snelle, effectieve oplossing van het waardevolle CO2 in het aquariumwater. Dankzij het moderne, tijdloze design staat het bemestingssysteem ook direct naast het aquarium erg goed. Een overdrukventiel, drukvaste CO2-slang en solide slangschroefverbindingen zorgen voor een hoge mate van bedrijfsveiligheid. Het Dennerele Carbo Bio CO2 Style 120 CO2-bemestingssysteem is bijzonder duurzaam ontworpen, het roestvrijstalen reactievat is navulbaar en kan jarenlang worden gebruikt, de CO2 Constant-gel is gemaakt van 100% hernieuwbare grondstoffen.

CO2 (Koolstof) is de basis van het leven voor alle aquariumplanten. Planten bestaan voor bijna 50% uit koolstof. CO2 is daarom hun belangrijkste voedingsstof. Het dient als de basisbouwsteen voor fotosynthese. Uit CO2, water en licht produceren zij hun belangrijkste bouwstof en energiebron namelijk suiker. Als afvalstof wordt zuurstof geproduceerd, die alle dieren nodig hebben om te ademen. Zonder toevoeging van CO2 is het zuurstofgehalte in aquaria vaak te laag. Planten groeien daardoor slechts langzaam of helemaal niet. Dit betekent op zijn beurt weinig zuurstofproductie voor vissen en garnalen, maar vooral neemt de kans op algenproblemen aanzienlijk toe. Goed groeiende aquariumplanten zijn de beste preventie tegen algen! Alleen een regelmatige toevoeging van CO2 creëert de natuurlijke basis voor een gezonde, sterke plantengroei, weelderige groene bladeren en heldere kleuren. De planten produceren meer zuurstof voor de vissen, zorgen voor een betere waterkwaliteit en voorkomen actief algen.

De waardevolle koolstof wordt geproduceerd door een 100% natuurlijke bioreactie. Geselecteerde micro-organismen leveren in combinatie met de door Dennerle ontwikkelde CO2 gel, gedurende minimaal 40 dagen een vrijwel constante hoeveelheid CO2 (per vulling). In conventionele Bio CO2-systemen daarentegen, die werken met witte huishoudsuiker, is de CO2-productie vaak zeer onregelmatig. Meestal begint het zeer snel, maar na enkele dagen daalt het weer sterk, d.w.z. er wordt eerst te veel CO2 geproduceerd en later te weinig.

Gebruik:

 • Schroef de deksel van de roestvrijstalen reactievat.
 • Plaats de speciale Dennerle Carbo Bio Depot Gel in de reactievat, vergeet niet eerst de folie te verwijderen van de Depot Gel.
 • Vul het reactievat met water tot de markering die u kunt zien in het reactievat.
 • Strooi de Dennerle Carbo Bio Activator 120 in het water.
 • Schroef de deksel weer op het reactievat.
 • Schroef de diffusordopje van de diffusor.
 • Vul de diffusor met een beetje water.
 • Schroef de diffusordopje weer op de Diffusor.
 • Plaats de Dennerle CO2 slang op het reactievat en op de Dennerle CO2 diffusor.
 • Volg verder ook de handleiding die bij het product zit.

De CO2-productie begint al na 24 tot 48 uur. De productie van Bio CO2 is, net als alle biologische processen, afhankelijk van de temperatuur. De unit is ontworpen om te werken bij normale kamertemperatuur (ongeveer 20-22 graden). Plaats het reactievat altijd rechtop.

Let op: bij de Dennerle Carbo Bio CO2 Style 120 kunt u ook gebruik maken van een andere glazen of kunststof CO2 diffusor. Deze Bio CO2 is hiervoor geschikt.

Inhoud:
Dennerle CO2 Reactievat (reactor).
Dennerle CO2 Diffusor.
Dennerle Carbo Bio CO2 depot 120.
Dennerle CO2 slang 1,5 meter.
Dennerle Carbo Bio CO2 Activator 120.

Voor de Dennerle Carbo Bio CO2 Style 120 is een navulling te verkrijgen. De Dennerle Carbo Bio CO2 Depot 120 (navulling).

Reviews

0 / 5

0 sterren op basis van 0 beoordelingen

  Inloggen

  Uw wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »