• Sparen voor korting
 • Uitgebreid assortiment
 • Lage verzendkosten

Manaus Bilocil sensitive 100 ml, voor gevoelige vissen tegen huid en kieuw- en lintwormen

Manaus Aquarium Manaus Bilocil sensitive 100 ml, voor gevoelige vissen tegen huid en kieuw- en lintwormen

€24,28

Productomschrijving

Info:
Manaus Bilocil sensitive 100 ml, voor gevoelige vissen tegen huid en kieuw- en lintwormen.

Bilocil®sensitive voor de behandeling van huid- kieuw- of lintwormen bij gevoelige vissen zoals L-nummers (Harnasmeervallen, Loricariidae ), Pansermeervallen (Corydoras) en heel jonge vissen in de siervis kweek. Dit product is ook het meest geschikte medicament voor de behandeling van gezelschapsaquaria met veel verschillende vissoorten. Het medicament wordt door alle garnalen goed verdragen. Bilocil®sensitive is nieuw ontwikkeld door Manaus-Aquarium met de actieve componenten: N-[3-chloro-4-(4-chlorophenoxy)phenyl]-2-hydroxy-3,5-diiodobenzamide en (RS)-2-(Cyclohexylcarbonyl)- 2,3,4,6,7,11b-hexahydro-1H-pyrazino [2,1-a]isochinolin-4-on voor de succesvolle behandeling van Monogenea (huid- en kieuwwormen) bij zieke vissen. Bilocil®sensitive bevrijdt de vissen van ei-leggende Dactylogyrus-soorten en levendbarende Gyrodactylus-soorten en heeft bovendien een reducerende werking op darm flagellaten gedurende de wormbehandeling. Cichliden, vooral Discusvissen, zijn vaak sterk met kieuwwormen (Dactylogyrus spp.) besmet. Deze parasitaire infecties kunnen onbehandeld tot een langzame aftakeling van de dieren leiden, zelfs tot de dood. Jonge vissen en kleinere vissoorten sterven bij een massale besmetting al na kortere tijd aan de parasieten en dienen direct met Bilocil®sensitive behandeld te worden. Levendbarende huidwormen (Gyrodactylus spp.) zijn vaak een probleem bij alle levendbarende siervissen zoals Guppy, Platy en Zwaarddragersoorten, even goed worden ook Goerami soorten en andere Labyrintvissen besmet. Bij door ons uitgevoerde microscopische onderzoeken van dieren bij groothandel en winkeliers waren vissen met een ernstige besmetting geen zeldzaamheid. Er werden ook direct uit Brazilie geïmporteerde rode Neons (Paracheirodon axelrodi) met een sterke Monogenea besmetting gevonden.

Tijdens voorafgaande onderzoeken bij een siervisimporteur en in meerdere grote Discus kwekerijen in Duitsland werd de succesvolle werking van Bilocil®sensitive onderzocht en aangetoond.
Het preparaat kenmerkt zich door een zeer snel therapeutisch succes en een zeer goede verdraagzaamheid voor de vissen. Bilocil®sensitive bevat geen polymere oplosmiddelen. Bilocil®sensitive geeft geen verkleuring of vertroebeling (bacteriebloei) van het aquariumwater.

Ziekteverschijnselen:
Aanwijzingen voor een besmetting met parasieten zoals huid- of kieuwwormen zijn bijvoorbeeld: schuren tegen voorwerpen of over de bodembedekking van het aquarium. Kieuwwormen veroorzaken onder andere een eenzijdige ademing (slechts een kieuwdeksel beweegt) en het tuiten van de mond gevolgd door een op menselijk gapen lijkende beweging. In het algemeen stoppen zieke vissen met de voedselopname, knijpen de vinnen samen en zijn schrikachtig.
Het is, bij het herkennen van bovenstaande symptomen, belangrijk snel de vissen te behandelen, zodat een verdere verzwakking van de dieren door de parasieten vermeden wordt. Indien mogelijk de diagnose met behulp van microscopisch onderzoek (laten) bevestigen.

Inhoud: 100 ml voor 2000 liter water.

Reviews

5 / 5

5 sterren op basis van 5 beoordelingen

 • 5 / 5By Silvia 07 / May / 2024

  Alles super

 • 5 / 5By Thomas 01 / May / 2023

  Goed product, dit product zeker 2x malig toepassen bij kieuwwormen bij discussen... Naar de eerste behandeling 5-7 dagen wachten afhandelijk van de temapratuur hoe hoger hoe snelle moet starten met de 2e kuur (5 dagenin dien boven 30 graden) en koolfilteren is na de 1e behandeling van een week tussendoor zeker aan te raden...

  • +Goed product at wel 2 keer toegepast moet worden
  • -1 kujr is niet voldoende omdat eitjes niet sterven na de eerste kuur

 • 5 / 5By Rene 02 / Jan / 2023

  werkt goed, en snel, en tegen voordelige prijs

 • 5 / 5By Alida 24 / Sep / 2022

  Na een paar nieuwe discus in het aqua, zichtbaar een nieuwe worm besmetting, met de bilocil sensitive kuur alkes weer oke.

  • +Garnalen blijven okke

 • 5 / 5By Michael K. 19 / Sep / 2022

  Sehr gutes, schnell wirkendes Medikament ohne sichtbare Nebenwirkung. Gut vertragen auch von Schnecken und Garnelen. Tolles Produkt und sehr guter Service von Aquaplants.

  • +Sehr schnelle Lieferung.

Inloggen

Uw wachtwoord vergeten?

 • Al je orders en retouren op één plek
 • Het bestelproces gaat nog sneller
 • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

vergelijk0

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »