• Sparen voor korting
 • Uitgebreid assortiment
 • Lage verzendkosten

Manaus Levamicil 100 ml, voor vissen besmet met Nematoden

Manaus Aquarium Manaus Levamicil 100 ml, voor vissen besmet met Nematoden

€29,95

Productomschrijving

Info:
Manaus Levamicil 100 ml, voor vissen besmet met Nematoden.

Levamicil is nieuw ontwikkeld door Manaus-Aquarium met als actieve component levamisole hydrochloride voor een succesvolle behandeling van door Nematoden besmette siervissen. Levamicil bevat een van de meest effectieve actieve stoffen ter behandeling van met Nematoden besmette vissen en is door de bijzondere uiterst effectief. Levamicil wordt uiterst goed verdragen door alle siervis soorten. Levamicil bevrijdt uw vissen succesvol en aantoonbaar van Nematoden. Alle soorten siervissen kunnen met rondwormen (Nematoden) besmet raken. De meeste Nematoden infecties bij vissen worden veroorzaakt door haarwormen (Capillaria sp.) en Camallanus cotti. Bij Discusvissen zijn in de darmen vaak Oxyuridae sp. te vinden (in het Duits ook wel Discus Madenwurm genoemd) die ook tot de nematoden behoort. Deze parasitaire infecties zijn verantwoordelijk voor een langzaam wegkwijnen van de dieren, tot de dood er op volgt. Jonge vissen en kleinere vissoorten sterven bij een massale besmetting al na kortere tijd aan de parasieten. Kweekparen dienen bij een aangetoonde besmetting, uiterlijk voor het paaien, door een behandeling met Levamicil ,van deze Nematoden bevrijd te worden. Het preparaat kenmerkt zich door een zeer snel therapeutisch succes en een zeer goede verdraagzaamheid voor de vissen. Levamicil bevat geen polymere oplosmiddelen.
Levamicil geeft geen verkleuring of vertroebeling (bacteriebloei) van het aquariumwater.

Ziekteverschijnselen bij vissen die besmet zijn met Nematoden:

De symptomen die vissen tonen bij een haarworm (Capillaria sp.) infectie kunnen zeer verschillend zijn. Infecties door Capillaria sp. zijn bij een vermoeden het eenvoudigst door microscopisch onderzoek, naar Nematoden eieren in de uitwerpselen, te bevestigen.
Bij een besmetting met haarwormen kunnen de volgende symptomen bij de besmette vissen tot uiting komen:
Opgezette buik, ondanks weinig of geen voedselinname, Vermageren ondanks goede voedselopname, Witte ontlasting, door een door Nematoden veroorzaakte darmontsteking. Meestal scheiden de vissen een dag na behandeling met Levamicil de afgestorven wormen uit.

Een besmetting met Camallanus cotti is met het blote oog relatief makkelijk te herkennen aan de volgende symptomen:
Rode, uit de anus hangende, dunne wormen, die zich ook weer in de darmen kunnen terugtrekken, Uit de buikwand hangende wormen, Opgezette buik, ondanks weinig of geen voedselinname.
De verwondingen veroorzaakt door Camallanus soorten leiden, zonder behandeling, vroeger of later altijd tot de dood van de vissen, omdat de wormen zich door de darmwand van de gastheer boren en deze perforeren. De gevolgen zijn ontstekingsprocessen in de buikholte van de vissen, die tot de dood leiden.

Inhoud: 100 ml voor 2000 liter water.

Reviews

5 / 5

5 sterren op basis van 2 beoordelingen

 • 5 / 5By Marc Journée 27 / Dec / 2021

  Mijn ervaring met het toedienen van Levamicil (Manaus) 100ml bij opgroeiende purperkoppen(Pethia nigrofasciatus)die duidelijk besmet waren met haakwormen (Cammalanus Cotti) is zeer positief. Na het toedienen van de correcte dosis bleven mijn barbelen normaal actief; alleen stelde ik iets minder eetlust bij hen vastlDe derde dag van de therapie begonnen de vissen de wormen te verliezen via de anus. Vanaf de 4de dag was het abdomen en de anusregio compleet wormvrij en dat is tot nog toe zo gebleven. Dit is het eerste product dat zo effectief werkt tegen deze haakworm(ik testte daarvoor andere producten, maar de resultaten bleven onvoldoende tot niet bestaande).Belangrijk is ook dat deze opgroeiende barbeeltjes blijkbaar geen enkele groeiachterstand hebben geleden en dat het aquarium haast onmiddellijk na het toedienen van Levamicil helder werd en bleef.Nu is de eetlust volledig terug normaal en het aquarium draait uitstekend! Grootste onderscheiding voor dit product, zeker nu we weten dat veel liefhebbers kampen met een infestatie van Cammalanus cotti, waarschijnlijk afkomstig van de intensieve siervisteelt in Zuid-oost Azië. Een absolute 5/5!

  • +makkelijk toe te dienen(alleen goed letten op de juiste hoeveelheid(80%)waterverversing.
  • +blijkbaar onschadelijk voor vissen en planten.
  • +Zeer effectief tegen Cammalanus cotti(haakworm).

 • 5 / 5By Claudia 13 / Dec / 2021

  The product is highly recommended. All fish are healthy. The shrimp also survived the treatment well.

Inloggen

Uw wachtwoord vergeten?

 • Al je orders en retouren op één plek
 • Het bestelproces gaat nog sneller
 • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

vergelijk0

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »