Sparen voor korting
Uitgebreid assortiment
Lage verzendkosten

Info:
JBL PlaCollect, planaria val

Een eenvoudige en effectieve manier om platwormen (planaria) zonder chemische middelen te vangen. De val voorzien van aas zoals b.v. (JBL NovoTab), en de val met zuignap en draad scheef boven de bodem hangen. De volgende dag de val leegmaken. Praktisch legen van de val: onderste stop en bovenste schroef openen en onder stromend water afspoelen. Functioneert zonder gifstoffen in zoet- en zoutwater.
Inhoud: 1 complete platwormenval (13 cm) met transparant draad en zuignap voor scheve positionering.

Platwormen (Platyhelminthes)
Tot deze diersoort behoren de ongeliefde planaria die zich zo af en toe massaal in een aquarium vermeerderen en kunnen veranderen in een storende ongedierteplaag. In het begin verstoppen ze zich en komen slechts gedurende de nacht tevoorschijn. Menigeen heeft zich bij het plaatsen van een val erover verbaasd hoe het mogelijk was dat er zich zoveel platwormen in zijn aquarium bevonden! Daar chemische middelen tegen planaria meestal ongewenste bijwerkingen hebben is de JBL platwormenval/ planaria val een heel goed alternatief zonder schadelijke bijwerkingen!

Platwormen in zoutwater:
Platwormen kunnen er in zoutwater, net als naaktslakken, heel fraai uitzien. Ze kunnen echter ook heel problematisch worden voor koralen wanneer ze de overhand krijgen. Er zijn platwormen die zo goed gecamoufleerd zijn dat ze zelfs op de tweede blik niet te vinden zijn. Hiertoe behoort bijvoorbeeld de acropora etende platworm die behoorlijke beschadigingen kan veroorzaken. Door de betroffen koralen buiten het aquarium in een jodiumbad (2 ml Betaisodona/l) te plaatsen worden de platwormen verlamd en kunnen met een krachtige waterstraal worden afgespoeld. De lipvis (pseudocheilinus hexataenia) geldt als een aanbevelenswaardige vijand die ook de nesten van de wormen herkend en verslindt.

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed
Captcha

JBL PlaCollect, planaria val

  • Merken JBL
  • Model: jbl-6145500
  • Spaarpunten: 9
  • €11,20

  • Prijs in spaarpunten: 309

Gerelateerde producten

JBL NovoTab 100 ml, voedingstabletten Tabletten / wafers
Hobby Planaria X, planaria val Accessoires
JBL Visvangbeker JBL

Tags: Planaria val, How to,