• Sparen voor korting
  • Uitgebreid assortiment
  • Lage verzendkosten

Aquaplantsonline - 19 / Jun / 2023

Het houden van Betta vissen

Betta vissen zijn een lust voor het oog en in gedrag net even anders

Het houden van Betta vissen
APO Blog

Hallo!

Betta vissen, ook wel bekend als Siamese kempvissen, zijn populaire en fascinerende huisdieren die steeds meer mensen over de hele wereld aantrekken. Deze prachtige en kleurrijke vissen zijn gemakkelijk te verzorgen en kunnen een geweldige aanvulling zijn op elk huis of kantoor.

Een van de grootste voordelen van het houden van Betta vissen is dat ze relatief gemakkelijk te verzorgen zijn. Ze hebben niet veel ruimte nodig en kunnen in een klein aquarium of zelfs een betta-bak leven. Een aquarium van 25 liter is voldoende voor één Betta vis, maar een groter aquarium (nano) zijn ook nog eens leuker in te richten.

Betta vissen zijn erg sociaal en kunnen zichzelf vermaken door te spelen met speelgoed of zelfs door naar hun eigen reflectie te kijken. Ze hebben echter wel een schuilplaats nodig, zoals planten of decoraties in hun aquarium. Dit geeft ze een plek om te verstoppen en zich veilig te voelen en uit te rusten.

Het dieet van Betta vissen is niet erg ingewikkeld en bestaat meestal uit vlokken, korrels of diepvriesvoer. Zorg ervoor dat u niet te veel voedt, want dit kan leiden tot obesitas en andere gezondheidsproblemen. Over het algemeen hebben Betta vissen één of twee kleine maaltijden per dag nodig.

Een ander voordeel van het houden van Betta vissen is dat ze heel mooi zijn om naar te kijken. Hun levendige kleuren en vloeiende bewegingen zijn hypnotiserend en rustgevend. Het is niet verwonderlijk dat veel mensen Betta vissen als decoratieve elementen gebruiken in hun interieurontwerp.

Het is belangrijk op te merken dat Betta vissen individuen zijn met hun eigen unieke persoonlijkheden. Sommige vissen zijn actiever en speelser dan anderen, terwijl sommige wat meer teruggetrokken zijn. Als eigenaar moet u leren hoe u uw Betta vis kunt observeren en begrijpen, zodat u kunt zorgen voor een gelukkig en gezond huisdier.

Kortom, het houden van Betta vissen is een geweldige manier om wat kleur en leven toe te voegen aan uw huis of kantoor. Met de juiste zorg en aandacht kunnen deze prachtige vissen jarenlang uw trouwe metgezellen zijn.

Voor de betta is aandacht toch best belangrijk en als je een beetje zoekt zijn er allerlei manieren om actief bezig te zijn met de betta. Een spiegeltje in het water kan voor gezonde spanning zorgen maar een drijvend spiegeltje dient nooit de hele dag in het water aanwezig te zijn. Het is echt iets om soms aan te bieden. Dan zijn er nog gekleurde pingpong ballen die de betta aanzet tot spelen. Heel simpel, gewoon het balletje op het wateroppervlakte laten drijven en dan zal de betta nieuwsgierig gaan worden. Soms kan het wat langer duren maar de nieuwsgierigheid zal het uiteindelijk gaan winnen. Op internet zijn al veel filmpjes te vinden.

bettabal

Daarnaast is er ook een nieuwe Betta lijn van het bekende merk Dennerle. Hiermee zorg je dat de waterkwaliteit voor de betta geschikt is. Ook met betta vissen is het belangrijk om de waterkwaliteit in de gaten te houden, dit kan heel gemakkelijk met allerlei beschikbare watertesten.

Om een mooi thuis te maken voor de betta dienen er veel plantjes in het aquarium te zitten. De betta vis houd niet zo van heel fel licht en dit kun je mooi bereiken door drijfplantjes te gebruikt zoals de limnobium. Planten voor in het aquarium zijn natuurlijk de zuurstof plantjes zoals de heternanthera, hygrophila polysperma, wissel dit lekker af met andere traaggroeiende planten zoals een Anubias Barteri die je leuk om een stukje hout of steen kunt plakken met speciale plantenlijm.
Naast het spelen met een pingpong bal op het wateroppervlak kan een mosbal op de bodem uit een uitdaging zijn voor de betta.
Kies ook voor een bodem met een niet al te grote korrel en het liefst donker van kleur of een soil.

Heb je zelf een betta vis, en nog meer tips of ideeën, laat het mij weten door een reactie hieronder. Het is altijd leuk om van elkaar te leren! 

Tot Blogs!!

 

 

 

 

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Voorkom dierenleed, hoeveel liter water???
    24 / Jul / 2024

    Aquaplantsonline - 19 / Jun / 2023

    Voorkom dierenleed, hoeveel liter water???

  • Invasieve aquariumplanten
    17 / May / 2024

    Aquaplantsonline - 19 / Jun / 2023

    Invasieve aquariumplanten

  • De wonderlijke dieren Axolotls
    16 / Apr / 2024

    Aquaplantsonline - 19 / Jun / 2023

    De wonderlijke dieren Axolotls

  • Leuke Feitjes tijd!!
    10 / Apr / 2024

    Aquaplantsonline - 19 / Jun / 2023

    Leuke Feitjes tijd!!

  • Optimaliseer je aquarium met Dennerle Bio CO2
    19 / Mar / 2024

    Aquaplantsonline - 19 / Jun / 2023

    Optimaliseer je aquarium met Dennerle Bio CO2

  • Ziektes in het aquarium
    29 / Nov / 2023

    Aquaplantsonline - 19 / Jun / 2023

    Ziektes in het aquarium

  • Worry Worms t.b.v. Dierenthuis
    17 / Nov / 2023

    Aquaplantsonline - 19 / Jun / 2023

    Worry Worms t.b.v. Dierenthuis

  • Planten tijdens de donkere maanden
    03 / Nov / 2023

    Aquaplantsonline - 19 / Jun / 2023

    Planten tijdens de donkere maanden

  • Rode aquarium planten
    17 / Oct / 2023

    Aquaplantsonline - 19 / Jun / 2023

    Rode aquarium planten

  • Emers gekweekte aquariumplanten
    10 / Oct / 2023

    Aquaplantsonline - 19 / Jun / 2023

    Emers gekweekte aquariumplanten

Inloggen

Uw wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »