• Sparen voor korting
 • Uitgebreid assortiment
 • Lage verzendkosten

eSHa Hexamita 20 ml, tegen gatenziekte

ESHa eSHa Hexamita 20 ml, tegen gatenziekte

€9,20

Productomschrijving

eSHa Hexamita 20 ml, tegen gatenziekte

eSHa Hexamita is een uniek product, ontwikkeld ter bestrijding van de beruchte gatenziekte waar discusvissen aan kunnen lijden. eSHa Hexamita is speciaal samengesteld voor gebruik met cichliden (werkt perfect bij discusvissen en maanvissen). Het kan echter worden gebruikt met veel tropische en koudwatervissen. Hexamita bevat koper.

U mag blijven filteren over niet-adsorberende materialen. Verwijder altijd chemische 'actieve' filtermedia zoals (verse) actieve kool, UV (lampen), oxidatiemiddelen, harsen en eiwitafschuimers, omdat deze de werking van eSHa Hexamita kunnen verminderen.

Esha Hexamita is veilig voor: vissen, planten, garnalen (voorzichtigheid geboden) en kikkers.
Esha Hexamita is NIET veilig voor: slakken en mosselen.

Er zijn een aantal symptomen die uw discus, maanvis of cichliden kunnen vertonen wanneer ze besmet zijn met de veroorzakende parasiet. Niet alle symptomen zullen zichtbaar zijn.
De eerste tekenen van infectie:
- de besmette vis scheidt zich af van de groep.

Symptomen van de tweede fase van infectie:
- verlies van eetlust.
- doffe ogen.
- verdonkering van de kleur van de huid.
- angstig gedrag.
- trage reacties.
- witte vezelige ontlasting (soms).

Symptomen van de laatste stadia van infectie:
- vergrote sensorische poriën op het hoofd die worden gevuld met een witachtige pus.
- tubulaire huiduitslag (witachtige pusstof komt uit laesies die kunnen worden aangezien voor wormen).
- snel verspreidend huidbederf.
- uitgehongerd en opgezwollen lichaam.
- laesies nabij het hoofd, de zijlijn en aan de basis van de vinnen.
- dun lichaam met een ingetrokken buik.
- kleine gaatjes in voorhoofd en lichaam.
- schilferende huid.

Het is belangrijk op te merken dat de sensorische poriën niet altijd worden aangetast en dat als dit zichtbare teken niet aanwezig is, een hexamita-infectie onopgemerkt kan blijven. De dood kan optreden door infectie in de inwendige organen, aangezien de parasiet zich naar hen kan verspreiden vanuit de darm waar hij vaak verblijft. Traditionele behandeling voor hexamita wordt gedaan met gemedicineerd voedsel, dat alleen werkt nadat het de darmen van de vissen heeft bereikt, waar de meeste hexamita-infecties zich bevinden. Vissen hebben echter de neiging hun eetlust te verliezen als ze besmet zijn, dus het kan moeilijk zijn om de vissen op deze manier te behandelen. eSHa Hexamita lost uw probleem op.

Na een ziekte raden wij u ten zeerste aan om uw vissen dagelijks een dosis eSHa Optima te geven, om ze in goede gezondheid te houden. eSHa Optima is een unieke combinatie van de essentiële componenten die voorkomen in tropische rivieren, meren en beken. Deze componenten zijn vermengd met sporenelementen, mineralen, vitamines en natuurlijke groeiversterkers om uw vissen te geven wat ze in hun natuurlijke omgeving gewend zijn. eSHa Optima stimuleert en ondersteunt de natuurlijke afweer en versnelt het volledige herstel van ziekte.

Met de link hieronder kunt u via de website van Esha een dosering laten berekenen maar houdt rekening met het volgende: indien u geen normaal aquarium heeft, dient u de dosering hierop aan te passen. Als u bijvoorbeeld grote hoeveelheden stenen, stenen of ander deco materiaal heeft, moet de dosering worden verlaagd. Als u een te groot extern filter heeft, moet de dosering worden verhoogd.

Ga naar de doseringscalculator.

Download: gebruiksaanwijzing

Reviews

0 / 5

0 sterren op basis van 0 beoordelingen

  Inloggen

  Uw wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »