• Sparen voor korting
  • Uitgebreid assortiment
  • Lage verzendkosten

Manaus Bilocil 100 ml, tegen huid-en kieuwwormen/lintwormen (Cestoden)

Manaus Aquarium Manaus Bilocil 100 ml, tegen huid-en kieuwwormen/lintwormen (Cestoden)

€24,28

Productomschrijving

Info:
Manaus Bilocil 100 ml, tegen huid-en kieuwwormen/lintwormen (Cestoden).

Bilocil word aanbevolen door Discus kweker Stendker uit Duitsland, en Discus kweker Weissflog uit Zwitserland voor de volledige eliminatie van een ziekteverwekker van Trematoden en Cestoden bij Discus vissen.
Bilocil is het medicament voor de behandeling van alle volwassen Cichliden, levendbarende tandkarpers, labyrinthvissen, en andere karperachtigen. Bilocil word ook door garnalen goed verdragen.

Bilocil® is nieuw ontwikkeld door Manaus-Aquarium met de actieve componenten: N-[3-chloro-4-(4-chlorophenoxy)phenyl]-2-hydroxy-3,5-diiodobenzamide en (RS)-2-(Cyclohexylcarbonyl)- 2,3,4,6,7,11b-hexahydro-1H-pyrazino [2,1-a]isochinolin-4-on voor de succesvolle behandeling van Monogenea (huid- en kieuwwormen) bij zieke vissen. Bilocil® bevrijdt de vissen effectief en aantoonbaar van ei-leggende Dactylogyrus-soorten en levendbarende Gyrodactylus-soorten en heeft bovendien een reducerende werking op darm flagellaten gedurende de wormbehandeling. Cichliden, vooral Discusvissen, zijn vaak sterk met kieuwwormen (Dactylogyrus spp.) besmet. Deze parasitaire infecties kunnen onbehandeld tot een langzame aftakeling van de dieren leiden, zelfs tot de dood. Jonge vissen en kleinere vissoorten sterven bij een massale besmetting al na kortere tijd aan de parasieten. Het is nuttig om broedparen voor het kweken met Bilocil® te behandelen. Hele kleine, jonge Discus tot een leeftijd van 3 maanden, dienen met het product Bilocil®sensitive behandeld te worden.

Levendbarende huidwormen (Gyrodactylus spp.) zijn vaak een probleem bij alle levendbarende siervissen zoals Guppy, Platy en Zwaarddragersoorten, even goed worden ook Goerami soorten en andere Labyrintvissen besmet. Bij door ons uitgevoerde microscopische onderzoeken van dieren bij groothandel en winkeliers waren vissen met een ernstige besmetting geen zeldzaamheid. Er werden ook direct uit Brazilië geïmporteerde rode Neons (Paracheirodon axelrodi) met een sterke Monogenea besmetting gevonden. Tijdens voorafgaande onderzoeken bij een siervisimporteur en in meerdere grote Discus kwekerijen in Duitsland werd de succesvolle werking van BILOCIL® onderzocht en aangetoond.

Het preparaat kenmerkt zich door een zeer snel therapeutisch succes en een zeer goede verdraagzaamheid voor de vissen. Bilocil® bevat geen polymere oplosmiddelen. Bilocil® geeft geen verkleuring of vertroebeling (bacteriebloei) van het aquariumwater.

Ziekteverschijnselen:
Aanwijzingen voor een besmetting met parasieten zoals huid- of kieuwwormen zijn bijvoorbeeld: schuren tegen voorwerpen of over de bodembedekking van het aquarium. Kieuwwormen veroorzaken onder andere een eenzijdige ademing (slechts een kiewdeksel beweegt) en het tuiten van de mond gevolgd door een op menselijk gapen lijkende beweging. In het algemeen stoppen zieke vissen met de voedselopname, knijpen de vinnen samen en zijn schrikachtig. Het is, bij het herkennen van bovenstaande symptomen, belangrijk snel de vissen te behandelen, zodat een verdere verzwakking van de dieren door de parasieten vermeden wordt. Indien mogelijk de diagnose met behulp van microscopisch onderzoek (laten) bevestigen.

Inhoud: 100 ml voor 2000 liter water.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

vergelijk0