• Sparen voor korting
 • Uitgebreid assortiment
 • Lage verzendkosten

Aquaplantsonline - 10 / Oct / 2023

Emers gekweekte aquariumplanten

Emers gekweekte aquariumplanten met andere woorden: bovenwater gekweekte aquariumplanten.

Emers gekweekte aquariumplanten
APO Blog

Hallo!

Aquariumplanten kwekers zijn altijd op zoek naar de beste manieren om de kweek te verbeteren. Eén van de technieken die eigenlijk al jaren in Europa gebruikt word, is het kweken van aquariumplanten emers, boven het wateroppervlak dus. Tegenwoordig zijn er ook veel planten op invitro beschikbaar, maar dit is van een laboratorium en worden in feite ook boven "water" gekweekt maar door de hoge luchtvochtigheid in het potje kan een plant al een beetje zijn onderwatervorm gaan aannemen. Voor deze blog ga ik het hebben over het bovenwater kweken op de kwekerij dit is niet alleen fascinerend om te zien, maar het biedt ook een aantal voordelen voor je aquarium. Laten we eens dieper in deze techniek duiken en ontdekken waarom het de moeite waard is om emers gekweekte aquariumplanten in je aquarium op te nemen.

emerskl

Wat zijn Emers Gekweekte Aquariumplanten?

Emers gekweekte aquariumplanten zijn planten die boven het wateroppervlak worden gekweekt, in plaats van volledig ondergedompeld te zijn in het water van je aquarium of in dit geval op de kwekerij. Deze planten groeien in een vochtige omgeving met hun wortels in het water en hun bladeren en stengels boven het oppervlak.

emerskl2

Waarom Emers Gekweekte Aquariumplanten Kiezen?

Snellere Groei: Emers gekweekte planten hebben vaak een snellere groei dan hun volledig ondergedompelde tegenhangers. Dit betekent dat je sneller kunt genieten van weelderige en gezonde planten in je aquarium. Deze planten zijn ook uiterst geschikt voor de DSM (Dry Start Methode).

Betere Wortelontwikkeling: Omdat de wortels in contact komen met lucht, ontwikkelen emers gekweekte planten sterke en gezonde wortelsystemen. Dit zorgt voor een betere voedingsopname en stabiliteit in je aquarium.

Gezondere Planten: Emers gekweekte planten hebben minder kans op ziekten en algen, omdat ze niet constant in contact zijn met water. Dit betekent minder onderhoud en een mooiere uitstraling van je aquarium.

Variatie in Uiterlijk: Emers gekweekte planten hebben vaak een ander uiterlijk dan hun ondergedompelde tegenhangers. Hun bladeren kunnen dikker en groter zijn, wat kan zorgen voor een visueel interessant contrast in je aquascape. En de verandering naar de onderwatervorm is zeer interessant om te volgen.

Hoe Emers Gekweekte Aquariumplanten te Verzorgen

Als je bij Aquaplantsonline planten besteld zijn deze voornamelijk emers gekweekt en hier enkele verzorgingstips.

Licht: Zorg voor voldoende licht boven het wateroppervlak. Een aquariumlamp met de juiste intensiteit en kleureigenschappen is essentieel.

Temperatuur: Zorg voor een geschikte temperatuur die overeenkomt met de behoeften van de specifieke plantensoorten.

Voeding: Voed de planten regelmatig met geschikte aquariummeststoffen en zorg ervoor dat er voldoende voeding in het water en in de bodem zit.

Regelmatig Snoeien: Soms zijn bovenwater gekweekte bladeren te oud om nog een goede onderwatervorm aan te kunnen nemen. Dit komt voornamelijk voor bij Echinodorus planten. Deze bladeren zullen onderwater gaan verslijmen/bruin verkleuren en dan is het beste om deze zo dicht mogelijk bij de bodem weg te knippen met een goede aquariumschaar. Planten zoals Rotala soorten kun je het beste goed door te laten groeien en zelfs even aan het wateroppervlakte laten drijven. Zo komen ze dicht bij het licht en zullen zij hun prachtige kleuren gaan aannemen. Dan snoei je de plant op de juiste hoogte en plaatst deze op de gewenste plek. Zo heb je meteen een bos bv van de Rotale met hun mooie afstekende kleuren. Dit kan ook met de Ludwigia soorten.

Conclusie

Het kweken van aquariumplanten emers heeft dus vele voordelen ook voor ons als webshop. Deze planten kunnen goed verzonden worden. De vochtige steenwol zorgt voldoende vocht tijdens de reis. Dit steenwol is na aankomst overbodig en dien je te verwijderen want de voedingsstoffen die in het steenwol zitten is niet geschikt voor het aquarium. Op de kwekerij kan er zeer efficient gewerkt worden minder arbeidsintensief.

emerskl3

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

 • Invasieve aquariumplanten
  17 / May / 2024

  Aquaplantsonline - 10 / Oct / 2023

  Invasieve aquariumplanten

 • De wonderlijke dieren Axolotls
  16 / Apr / 2024

  Aquaplantsonline - 10 / Oct / 2023

  De wonderlijke dieren Axolotls

 • Leuke Feitjes tijd!!
  10 / Apr / 2024

  Aquaplantsonline - 10 / Oct / 2023

  Leuke Feitjes tijd!!

 • Optimaliseer je aquarium met Dennerle Bio CO2
  19 / Mar / 2024

  Aquaplantsonline - 10 / Oct / 2023

  Optimaliseer je aquarium met Dennerle Bio CO2

 • Ziektes in het aquarium
  29 / Nov / 2023

  Aquaplantsonline - 10 / Oct / 2023

  Ziektes in het aquarium

 • Worry Worms t.b.v. Dierenthuis
  17 / Nov / 2023

  Aquaplantsonline - 10 / Oct / 2023

  Worry Worms t.b.v. Dierenthuis

 • Planten tijdens de donkere maanden
  03 / Nov / 2023

  Aquaplantsonline - 10 / Oct / 2023

  Planten tijdens de donkere maanden

 • Rode aquarium planten
  17 / Oct / 2023

  Aquaplantsonline - 10 / Oct / 2023

  Rode aquarium planten

 • Emers gekweekte aquariumplanten
  10 / Oct / 2023

  Aquaplantsonline - 10 / Oct / 2023

  Emers gekweekte aquariumplanten

 • DSM ( Dry Start Method)
  03 / Oct / 2023

  Aquaplantsonline - 10 / Oct / 2023

  DSM ( Dry Start Method)

Inloggen

Uw wachtwoord vergeten?

 • Al je orders en retouren op één plek
 • Het bestelproces gaat nog sneller
 • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »