• Sparen voor korting
 • Uitgebreid assortiment
 • Lage verzendkosten

Dennerle Plant System E15

Dennerle Dennerle Plant System E15

€10,45

Productomschrijving

Dennerle Plant System E15 (Type 3, level 2)

Dennerle Plant System E15 is de ijzermeststof uit de Dennerle Plant System Set. Naarmate de grootte van het aquarium toeneemt, neemt ook het aantal en de grootte van de planten toe. Daarom heeft Dennerle hun plantensysteem ontwikkeld, een systeem met sterk geconcentreerde componenten. De componenten van Plant System V30 (volledige meststof), Plant System S7 (vitale stoffen) en Plant System E15 (ijzerbemesting) zijn daarom ontwikkeld om aan de behoeften van grote aquaria te voldoen. Alle macro- en micronutriënten en sporenelementen komen aan bod.

Dennerle Plant System E15 ijzermest voorziet alle aquariumplanten van de tweewaardige voedingsstof ijzer II die ze direct kunnen gebruiken en zorgt zo voor een mooie, frisgroene kleur. IJzer is van centraal belang voor alle aquariumplanten. Het is nodig voor de vorming van het vitale bladgroen. Zonder bladgroen kan de plant geen fotosynthese uitvoeren. IJzergebrek manifesteert zich onmiddellijk. De jonge bladeren zien bleek en gelig uit (ijzerchlorose). Belangrijk om te weten: Planten kunnen alleen zogenaamd tweewaardig ijzer opnemen. Helaas is dit niet stabiel in het aquarium, maar wordt het snel geoxideerd en zo omgezet in ineffectief driewaardig, "bruin" ijzer. Kraanwater bevat praktisch geen ijzer. Aquariumplanten zijn daarom aangewezen op regelmatige ijzerbemesting. Speciale beschermende omhulsels de zogenaamde chelaten beschermen het ijzer E15 effectief en zorgen voor een langdurige beschikbaarheid voor planten in het aquarium (depoteffect). E15 is fosfaat- en nitraatvrij en bevordert dus de algengroei niet.

Dosering:
Plant Systeem E15: maandelijks 1 tablet per 100 liter aquariumwater, voegt 0,27 mg/l (ppm) ijzer toe aan het aquariumwater. Regelmatig gebruik resulteert in een ijzergehalte in het optimale bereik van 0,05 – 0,2 mg/l (ppm).
Verkrijgbaar: doosje met 20 tabletten, doosje met 40 tabletten en doosje met 100 tabletten.

Hoe werkt het Dennerle Levelsysteem met Type 1,2 en 3?
Het doel van Dennerle is een op maat gemaakt en eenvoudig concept dat uw behoeften voorziet. Dit wordt het gemakkelijkst aangetoond met de verschillende aquaria, want een beginner kan ook kiezen
voor een zwaar beplant aquarium. Met het levelsysteem van Dennerle vindt u snel en eenvoudig de juiste meststof omdat alle aquaria in drie types zijn verdeelt.

Type 1 aquarium = is een aquarium met gemakkelijke en of weinig planten. Dit type aquarium komt het meeste voor. De level 1 bemesting van Dennerle is voor dit soort aquarium afgestemd. Een uitgebalanceerde voeding aangepast aan de behoefte van het aquarium. Type 1 aquarium gebruikt Level 1 bemesting en deze is voor Beginners en Professionals met een normaal beplant aquarium en een normaal hoeveelheid licht e.d.

Type 2 aquarium = is een aquarium met veel en veeleisende planten en goede groeiomstandigheden, zoals veel licht en CO2, waardoor ook de behoeften stijgen en de opname van voedingsstoffen door de plant. Een type aquarium dat niet alleen populair is bij aquascapers, maar ook een populaire keuze voor nieuwe aquarianen. Speciaal voor dit aquarium heeft Dennerle Level 2 bemesting ontwikkeld. Met hoogwaardige voedingsstoffen, macronutriënten en individuele werkzame meststoffen. Type 2 aquarium gebruikt Level 2 bemesting en deze is voor Aquascapers, Beginners en Professionals met een sterk beplant aquarium en veel licht e.d.

Type 3 aquarium = is een aquarium die mogelijk groter wordt. Naarmate het aquarium groter wordt, neemt ook de hoeveelheid en de grootte van de planten toe. Daarvoor heeft Dennerle level 2 het Plant systeem ontworpen. Een systeem met sterk geconcentreerde componenten. De producten die in deze range vallen zijn: Plant System V30, Plant System S7 en Plant System E15. Deze zijn ontworpen om te voldoen aan de behoeften van een groot aquarium. Alle macro- en microvoedingsstoffen en sporenelementen worden toegediend. Type 3 aquarium gebruikt level 2 bemesting en de extra aanvullende voedingstoffen van de Plant systeem set. Dit type is voor Aquascapers, Beginners en Professionals met een groot sterk beplant aquarium en veel licht e.d.

Add-On (toevoeging)zijn extra verzorgingsproducten voor alle type aquaria. Geschikt dus voor Type 1, Type 2 en Type 3 aquaria met level 1 en level 2.

Reviews

0 / 5

0 sterren op basis van 0 beoordelingen

  Inloggen

  Uw wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »