• Sparen voor korting
 • Uitgebreid assortiment
 • Lage verzendkosten

HS Aqua pH/KH minus

HS Aqua HS Aqua pH/KH minus

€12,95

Productomschrijving

HS Aqua pH/KH minus

HS Aqua pH/KH Minus verlaagt de pH en KH waarden. Met HS Aqua pH/KH Minus kunnen te hoge pH en KH waarden gemakkelijk aan de behoeftes van de vissen worden aangepast. Leverbaar in 150 ml, 350 ml en 2,5 liter. 150 ml is voldoende voor 600 liter water. 350 ml is voldoende voor 1400 liter water. 2,5 liter is voldoende voor 10.000 liter water.

Een te hoge pH en KH in een aquarium kan verschillende problemen veroorzaken voor de vissen en andere bewoners van het aquarium. Hier zijn enkele mogelijke gevolgen van een hoge pH en KH:

 • Slechte leefomstandigheden voor vissen: De meeste tropische zoetwatervissen gedijen het beste in een pH-bereik van 6,5 tot 7,5 en een gematigde KH-waarde. Een te hoge pH kan stress veroorzaken bij vissen, waardoor ze vatbaarder worden voor ziekten. Bovendien kunnen sommige vissen moeite hebben om zich aan te passen aan een hoge KH-waarde, wat kan leiden tot problemen met de osmoregulatie.
 • Verstoring van de biologische processen: Een hoge pH en KH kunnen de groei van gunstige bacteriën in het aquarium verstoren. Deze bacteriën zijn verantwoordelijk voor het afbreken van schadelijke stoffen zoals ammoniak en nitriet. Als de pH en KH te hoog zijn, kan dit leiden tot een verstoring van de stikstofcyclus, wat kan resulteren in een ophoping van giftige stoffen.
 • Problemen met plantengroei: Sommige aquariumplanten gedijen het beste bij een pH en KH binnen een specifiek bereik. Een te hoge pH en KH kunnen de opname van voedingsstoffen door planten belemmeren, wat resulteert in zwakke of slecht groeiende planten. Dit kan ook leiden tot algengroei, omdat de planten niet goed kunnen concurreren met algen om voedingsstoffen.

Het is belangrijk om geleidelijk veranderingen aan te brengen in de waterparameters om stress bij de vissen te voorkomen. Het regelmatig testen van het water kan ook helpen bij het oplossen van problemen met een te hoge pH en KH in het aquarium.

Gebruik:
Voor en 30 minuten na de dosering pH en KH waarde meten. Maximaal 1 maal per dag 10 ml op 40 liter water doseren. Deze dosering iedere dag herhalen tot de gewenste waarde is bereikt. Nooit over doseren!

Reviews

0 / 5

0 sterren op basis van 0 beoordelingen

  Inloggen

  Uw wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »