• Sparen voor korting
  • Uitgebreid assortiment
  • Lage verzendkosten

JBL ProScape Aquarium ShrimpsSoil, 3 liter bruin bodemgrond

JBL JBL ProScape Aquarium ShrimpsSoil, 3 liter bruin bodemgrond

€16,30

Productomschrijving

Info:
JBL ProScape Aquarium ShrimpsSoil, 3 liter bruin bodemgrond.

JBL ProScape ShrimpsSoil geeft het water een iets zure pH en een lage KH waarde, zodat het overeenkomt met het water in vele tropische gebieden en daarom zeer geschikt is voor garnalen. De onthardende werking van deze bodemgrond maakt hem bijzonder geschikt voor het houden van garnalen en andere dieren die de voorkeur geven aan het water met een iets verhoogde zuurgraad. De korrelgrootte garandeert een optimale zuurstofaanvoer en circulatie in de bodem.

Na ongeveer zes maanden heeft de JBL Proscape bodem GEEN verzachtende en verzurende werking meer, daar de uitwisselcapaciteit dan uitgeput is. Vanaf dat moment fungeert het als neutrale bodemgrond en moet de aquariumliefhebber, bij behoefte aan verzachting of verzuring, zich tot andere producten wenden (mengen van osmosewater en verzuren middels CO2 of JBL pH-Minus). Een bijzonder voordeel van de JBL Proscape bodem ligt in de bijzondere dubbele productieproces dat leidt tot een stabiele bodem die zelfs na vier maanden niet "papperig" wordt. Soil heeft de eigenschap om niet netjes te blijven liggen bij het maken van verhogingen e.d. Om te zorgen dat verhogingen e.d. goed blijven bestaan, is het gebruik van JBL ProScape Volcano Mineral aan te raden. Dit product wordt gebruikt als eerste onderlaag op de plekken waar een verhoging e.d. nodig zijn. Door de Volcano Mineral blijft de Soil beter op zijn plaatst liggen. Het is ook aan te bevelen om de JBL ProScape Volcano Powder te gebruiken voor de juiste spoorelementen & mineralen.

Via de link hieronder komt u bij de bodemgrondcalculator van JBL. Maak hier uw keuze van de bodemgrond (in dit geval ShrimpsSoil) en geef dan duidelijk de maten aan van uw aquarium. De hoogte van ShrimpsSoil is het beste te kiezen tussen 3-5 cm. Omdat ShrimpsSoil een totaal ander product is als gewoon grind, heeft u een hogere laag nodig om de planten goed te kunnen plaatsen, vandaar deze hogere hoogte dan bij grind. ShrimpsSoil is een kant en klaar product en er hoeft geen grind meer bovenop.

Klik hier voor de JBL bodemgrondcalculator.

 

Inloggen

Uw wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

vergelijk0

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »