• Sparen voor korting
 • Uitgebreid assortiment
 • Lage verzendkosten

Osmotech Profi Osmose 50GPD 190 liter per dag, waterfilter

Osmotech Osmotech Profi Osmose 50GPD 190 liter per dag, waterfilter

€104,36

Productomschrijving

Info:
Osmotech Profi Osmose 50GPD 190 liter per dag, waterfilter.

De Profi omgekeerde osmose waterfilter is verkrijgbaar met een 190 liter (50GPD), 380 liter (100GPD) of 570 liter (150GPD) membraan per dag (Deze waarde geeft de maximale prestaties van het membraan aan in schone toestand). Naast een zeer eenvoudige bediening is dit model ruimtebesparend door zijn compacte formaat. Het gehele waterfilter is nauwelijks groter dan een A4-blad en maakt uw leidingwater tot 100% schoon. De Profi omgekeerde osmose waterfilter verwijdert zware metalen, nitraat, nitriet, chloor, medicijnresten, kalk, kleurstoffen etc. tot wel 95% van alle ongewenste stoffen. Het TFC (Thin Film Composite) membraan is oorspronkelijk ontwikkeld door de NASA en heeft een superieure zuivering en doorstroming. Omdat TFC-membranen gevoelig zijn voor chloor wordt er voor het TFC-membraan altijd een koolfilter geplaatst. De manometer ziet er niet alleen fraai uit, maar geeft ook de exacte bedrijfsdruk weer tijdens de filtering. De robuuste metalen behuizing houdt niet alleen alle componenten netjes bij elkaar, maar heeft ook 4 rubberen voetjes en een ophangsysteem. Hiermee kunt u kiezen of u het systeem op de tafel of aan de muur wilt monteren.

Wilt u het systeem uitbreiden met een kraan en / of een opslagtank?  De Profi omgekeerde osmose waterfilter heeft een automatische uitschakeling geïntegreerd. Zodra u de kraan sluit of de opslagtank vol is, wordt de extra watertoevoer automatisch gestopt. LET OP dit werkt alleen met een gesloten systeem onder druk.


Inhoud:
Profi omgekeerde osmose.
Sedimentfilter van 5 micron.
Koolfilter.
Membraan.
Kraanadapter (M22 binnendraad) met draadadapter (M22 binnendraad naar M22 buitendraad).
Slang in 4 verschillende kleuren
Sleutel voor membraanbehuizing.
Duidelijke en geïllustreerde installatie-instructies.
 

Wat is een omgekeerde osmose en hoe werkt dit?
Omgekeerde osmose is het onder druk filteren van water door speciale membranen en filters. Deze membranen, kool -en sedimentfilters laten alleen zuiverwatermoleculen door en filteren opgeloste en onopgeloste deeltjes die geen watermoleculen zijn eruit. Het sedimentfilter is het eerste filter waar het ongefilterde water doorheen gaat, hierna volgt het koolfilter en als laatste het membraan.

Membraan:
Het TFC-membraan heeft een doorlatingsvermogen van 1 micron, daar in tegen zijn de meeste ongewenste stoffen groter dan 1 micron en zullen deze niet worden doorgelaten door het TFC-membraan. Zuiverwater is kleiner dan 1 micron en zal door het TFC-membraan heen gaan. De Levensduur van een TFC-membraan is afhankelijk van de kwaliteit van het leidingwater en het gebruik van het osmose apparaat. Het TFC-membraan is gemaakt van meerdere lagen, door een laser geperforeerde polymeerfilm, of u nu nitraat, nitriet, chloor, medicijnresten of alleen kalk uit het water wilt filteren. Door de microscopisch kleine poriën van 1 micron verwijdert het TFC-membraan alle verontreinigende stoffen met een reinigend effect tot 100% uit leidingwater. Laat het TFC-membraan na het in gebruik nemen niet droog staan dit beïnvloedt zijn werking en levensduur.
We adviseren het membraan om de 12 maanden te wisselen om vervuiling en prestatieverlies te voorkomen.

Sedimentfilter:
Het Sedimentfilter met een filtratiegrootte van 5 micron bestaat uit een hoogwaardig polypropyleenvlies. Het Sedimentfilter heeft een zeer hoog aantal open microporiën over het gehele oppervlak, waardoor het verontreinigingen bijzonder effectief kan opnemen. Het Sedimentfilter is gemaakt van een speciaal polypropyleen dat bijzonder goed bestand is tegen chemische invloeden en tegelijkertijd de ontwikkeling van micro-organismen voorkomt. Het filterhuis heeft aan beide zijden een binnendraad met ¼ inch aansluitingen.
Verwijdert of vermindert:  vuil, zand, roest, alle grove deeltjes groter dan 5 micron.
We adviseren de filters om de 6 maanden te wisselen om vervuiling en prestatieverlies te voorkomen.


Koolfilter:
Het koolfilter zorgt er voor dat kleurstoffen, chloor, geurtjes en diverse andere verruilingen uit het leidingwater worden gefilterd. Het koolfilter is gevuld met actieve kool en dient één keer per jaar te worden vervangen. Het actiefkoolfilter bestaat uit een hoogwaardig actief koolgranulaat, dat een bijzonder grof poreus oppervlak heeft. Door het speciale absorptievermogen van het granulaat verwijdert of reduceert het actief koolfilter chloordeeltjes, geurstoffen, smaakstoffen, fenol, benzeen en organische onzuiverheden uit het leidingwater. Het actieve koolfilter zorgt voor een uitstekende verbetering van het gefilterde water. De binnenzijde van het actief koolfilter is tevens voorzien van een polypropyleen vlies, dat voorkomt dat het actief koolgranulaat ontsnapt.
Verwijdert of vermindert:  opgeloste chloordeeltjes, geurstoffen, smaakstoffen, fenol, benzeen, pesticiden, organische onzuiverheden.
We adviseren de filters om de 6 maanden te wisselen om vervuiling en prestatieverlies te voorkomen.

Gezien de levensduur van het Membraan, Sedimentfilter en Actief koolfilter afhankelijk is van de kwaliteit van leidingwater kunt u het gefilterde water testen op de kwaliteit. Gebruik hiervoor de APO TDS/EC/TEMP meter. Een schoon systeem levert water op met een geleidbaarheid van circa 15 microsiemens en is vervuilt wanneer de geleidbaarheid van uw osmose water groter is dan 78 microsiemens.


English subtitles

Reviews

0 / 5

0 sterren op basis van 0 beoordelingen

  Inloggen

  Uw wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »