• Sparen voor korting
 • Uitgebreid assortiment
 • Lage verzendkosten

Dennerle Plant Care K 250 ml

Dennerle Dennerle Plant Care K 250 ml

€12,95

Productomschrijving

Dennerle Plant Care K 250 ml (Type 2, level 2)

Dennerle Plant Care K is een kalium macronutriënten meststof voor beplante en veeleisende aquaria.
Aquariumplanten hebben zo'n 20 verschillende voedingsstoffen nodig om gezond te groeien. Kalium is daarbij van bijzonder belang. Kalium behoort tot de macronutriënten en is in grotere hoeveelheden nodig voor de planten. Samen met de macronutriënten nitraat en fosfaat, evenals licht en CO2, is het de belangrijkste voorwaarde voor een evenwichtige, gezonde plantengroei.

Waarom is kalium nodig in het aquarium?
Kalium heeft verschillende functies in de plant. Het is in hoge concentraties aanwezig, zowel in de cellen zelf als in het vasculaire systeem. Kalium is een osmotisch actief ion, dat cruciaal is voor zowel de opbouw van worteldruk als celdruk (turgor). Bovendien is het betrokken bij verschillende stofwisselingsprocessen, b.v. de synthese van suikers, zetmeel, cellulose en lignine. Kalium kan worden opgeslagen in plantencellen en indien nodig binnen de plant worden getransporteerd, b.v. van oudere naar jongere bladeren. Kalium wordt slechts in zeer kleine hoeveelheden via voer en uitwerpselen van vissen in het aquarium gebracht. Goede aquariummeststoffen (micronutriëntenmeststoffen / complete ijzermeststoffen) zoals Dennerle Plant Care Pro bevatten daarom altijd een passende hoeveelheid kalium. Dit is meestal voldoende voor normale, beplante gezelschapsaquaria. Bij veeleisende beplante aquaria (bijv. aquascaping-aquaria, Holland-aquaria) ligt de situatie anders. Ze hebben bovengemiddelde voedingsbehoeften, vooral voor macronutriënten.
Dergelijke plantenaquaria kenmerken zich door:

 • dichte beplanting (meer dan 70 – 80 % van het bodemoppervlak).
 • veel snelgroeiende soorten.
 • veel licht (30 – 60 lumen/liter of meer).
 • CO2 bemesting.
 • 30 – 50 % gedeeltelijke waterverversingen per week.
 • niet al te veel vissen (wel met garnalen).

Hoe is kaliumgebrek te zien in het aquarium:
Kaliumgebrek kan in dit soort aquaria voorkomen, vooral in zacht water. Het verschijnt vooral in de oudere bladeren. Het element wordt indien nodig via het vasculaire systeem van de oudere bladeren naar de jongere bladeren getransporteerd. Typische symptomen zijn vergeling (chlorose), die plaatselijk of over een groot gebied tussen de bladnerven of aan de bladrand kan voorkomen. Later sterft het weefsel op plekken of gebieden af (necroses). Sommige planten zijn bijzonder gevoelig voor een te laag kaliumgehalte. Bekende voorbeelden zijn het papegaaienblad (Alternanthera) en de cognacplant (Ammania). De groei kan plotseling stoppen en de nieuw gevormde bladeren zijn kreupel. Bij de Indiase waterplant (Hygrophila polysperma) manifesteert kaliumgebrek zich op de oudere bladeren in de vorm van kleine zwarte vlekjes (necroses)..

Verhelp een kaliumgebrek in het aquarium:
Daarom is het voor veeleisende plantenaquaria zinvol om het kaliumgehalte in de gaten te houden en indien nodig aan te vullen. Elk aquarium heeft een bepaald nutriëntenverbruik, afhankelijk van planthoeveelheid, plantensoort, dierbezetting, voeding, waterverversing en groeiomstandigheden (lichthoeveelheid/belichtingstijd, CO2-toevoeging, filtertechnologie etc.). De benodigde hoeveelheid plantenbemesting moet daarom voor elk aquarium afzonderlijk worden bepaald. Als het aquarium behoefte heeft aan alle 3 de macronutriënten N, P en K, is het gebruik van Dennerle Plant Care NPK aan te raden. De nutriëntenverhoudingen zijn hier zo gekozen dat alle macronutriënten in gelijke verhoudingen door de planten worden opgenomen. Zelfs bij langdurig, regelmatig gebruik kunnen er geen tekorten of schadelijke ophopingen van individuele voedingsstoffen optreden.

Wij raden aan om regelmatig het kaliumgehalte te meten en Dennerle Plant Care K hierop te doseren. Kalium kan nauwkeurig en betrouwbaar worden gemeten met behulp van een watertester.
Eenvoudige druppeltesten bieden ook voldoende nauwkeurigheid. Als u gedurende enkele weken regelmatig meet en bemest, kunt u zien op welk niveau de gemeten waarden zich bevinden en welke kaliumhoeveelheden het aquarium nodig heeft.
Dosering: naar behoefte 1 ml / 100 liter. De meststof is precies en nauwkeurig te doseren: 1 ml per 100 liter voegt 0,5 mg/liter kalium toe.
Verkrijgbaar in: fles 250 ml.

Hoe werkt het Dennerle Levelsysteem met Type 1,2 en 3?
Het doel van Dennerle is een op maat gemaakt en eenvoudig concept dat uw behoeften voorziet. Dit wordt het gemakkelijkst aangetoond met de verschillende aquaria, want een beginner kan ook kiezen
voor een zwaar beplant aquarium. Met het levelsysteem van Dennerle vindt u snel en eenvoudig de juiste meststof omdat alle aquaria in drie types zijn verdeelt.

Type 1 aquarium = is een aquarium met gemakkelijke en of weinig planten. Dit type aquarium komt het meeste voor. De level 1 bemesting van Dennerle is voor dit soort aquarium afgestemd. Een uitgebalanceerde voeding aangepast aan de behoefte van het aquarium. Type 1 aquarium gebruikt Level 1 bemesting en deze is voor Beginners en Professionals met een normaal beplant aquarium en een normaal hoeveelheid licht e.d.

Type 2 aquarium = is een aquarium met veel en veeleisende planten en goede groeiomstandigheden, zoals veel licht en CO2, waardoor ook de behoeften stijgen en de opname van voedingsstoffen door de plant. Een type aquarium dat niet alleen populair is bij aquascapers, maar ook een populaire keuze voor nieuwe aquarianen. Speciaal voor dit aquarium heeft Dennerle Level 2 bemesting ontwikkeld. Met hoogwaardige voedingsstoffen, macronutriënten en individuele werkzame meststoffen. Type 2 aquarium gebruikt Level 2 bemesting en deze is voor Aquascapers, Beginners en Professionals met een sterk beplant aquarium en veel licht e.d.

Type 3 aquarium = is een aquarium die mogelijk groter wordt. Naarmate het aquarium groter wordt, neemt ook de hoeveelheid en de grootte van de planten toe. Daarvoor heeft Dennerle level 2 het Plant systeem ontworpen. Een systeem met sterk geconcentreerde componenten. De producten die in deze range vallen zijn: Plant System V30, Plant System S7 en Plant System E15. Deze zijn ontworpen om te voldoen aan de behoeften van een groot aquarium. Alle macro- en microvoedingsstoffen en sporenelementen worden toegediend. Type 3 aquarium gebruikt level 2 bemesting en de extra aanvullende voedingstoffen van de Plant systeem set. Dit type is voor Aquascapers, Beginners en Professionals met een groot sterk beplant aquarium en veel licht e.d.

Add-On (toevoeging)zijn extra verzorgingsproducten voor alle type aquaria. Geschikt dus voor Type 1, Type 2 en Type 3 aquaria met level 1 en level 2.

Reviews

0 / 5

0 sterren op basis van 0 beoordelingen

  Inloggen

  Uw wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »