• Sparen voor korting
 • Uitgebreid assortiment
 • Lage verzendkosten

Dennerle Plant Care N 250 ml

Dennerle Dennerle Plant Care N 250 ml

€12,95

Productomschrijving

Dennerle Plant Care N 250 ml (Type 2, level 2)

Dennerle Plant Care N (nitraat) is een stikstof macronutriënten meststof voor beplante en veeleisende aquaria. Aquariumplanten hebben zo'n 20 verschillende voedingsstoffen nodig om gezond te groeien. Stikstof is daarbij van bijzonder belang. Stikstof behoort tot de macronutriënten en is na koolstof (als CO2) in de grootste hoeveelheid nodig. Samen met licht en CO2 is het de belangrijkste voorwaarde voor een evenwichtige, gezonde plantengroei.

Waar is stikstof voor nodig in het aquarium?
Planten hebben stikstof nodig om tal van organische verbindingen op te bouwen, vooral voor de synthese van essentiële aminozuren. Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten en enzymen en hebben centrale functies in de stofwisseling van planten. Stikstof is ook nodig voor de vorming van bladgroen (chlorofyl). Aquariumplanten kunnen stikstof in verschillende chemische vormen opnemen, vooral als ammonium, nitraat en ureum. In het aquarium is stikstof voornamelijk aanwezig als nitraat. Nitraat kan worden opgeslagen in plantencellen en binnen de plant worden getransporteerd. Bij normale, beplante gezelschapsaquaria is toevoeging van stikstof niet nodig, omdat deze meestal in voldoende of vaak zelfs overmatige hoeveelheden via het voer in het aquarium terechtkomt. In veeleisende beplante aquaria (bijv. aquascaping aquaria, Holland aquaria) is de situatie echter anders. Ze hebben een bovengemiddelde voedingsbehoefte, vooral voor macronutriënten.

Dergelijke plantenaquaria kenmerken zich door:

 • dichte beplanting (meer dan 70 – 80 % van het bodemoppervlak).
 • veel snelgroeiende soorten.
 • veel licht (30 – 60 lumen/liter of meer).
 • CO2 bemesting.
 • 30 – 50 % gedeeltelijke waterverversingen per week.
 • niet al te veel vissen (wel met garnalen).

Hoe is nitraattekorten te zien in het aquarium:
In dit soort aquaria kan snel een stikstoftekort ontstaan. In dit geval wordt de hele plant geel of geelgroen. Een tekort komt het eerst tot uiting op de oudere bladeren. Ze lijken geler dan de nieuwe, maar gaan meestal niet dood. Bij sommige planten worden de bladeren glazig en bijna transparant of worden ze licht paars. De groei is aanzienlijk vertraagd. Remming van de plantengroei leidt meestal tot algenproblemen.

Verhelp een nitraattekort in het aquarium:
Voor veeleisende plantenaquaria is het daarom erg handig om het nitraatgehalte in de gaten te houden en indien nodig aan te vullen. Elk aquarium heeft een specifiek nutriëntenverbruik afhankelijk van planthoeveelheid, plantensoort, dierbezetting, voeding, waterverversing en groeicondities (lichthoeveelheid, belichtingstijd, CO2 toevoeging, filtertechniek etc.). De benodigde hoeveelheid plantenbemesting moet daarom voor elk aquarium afzonderlijk worden bepaald. Als het aquarium behoefte heeft aan alle 3 de macronutriënten N, P en K, is het gebruik van Dennerle Plant Care NPK aan te raden. De nutriëntenverhoudingen zijn hier zo gekozen dat alle macronutriënten in gelijke verhoudingen door de planten worden opgenomen.

Wij raden aan om wekelijks het nitraatgehalte te meten en Dennerle Plant Care N hierop te doseren. Nitraat kan nauwkeurig en betrouwbaar worden gemeten met behulp van een watertester.
Eenvoudige dompelingstesten of druppeltesten bieden ook voldoende nauwkeurigheid, b.v. de Dennerle WaterTest 6in1
Dosering: naar behoefte 1 ml / 100 liter. De meststof is precies en nauwkeurig te doseren: 1 ml per 100 liter voegt 1 mg/liter nitraat toe. Plant Care N kan gebruikt worden als wekelijkse meststof of als dagelijkse meststof.
Verkrijgbaar in: fles 250 ml.

Hoe werkt het Dennerle Levelsysteem met Type 1,2 en 3?
Het doel van Dennerle is een op maat gemaakt en eenvoudig concept dat uw behoeften voorziet. Dit wordt het gemakkelijkst aangetoond met de verschillende aquaria, want een beginner kan ook kiezen
voor een zwaar beplant aquarium. Met het levelsysteem van Dennerle vindt u snel en eenvoudig de juiste meststof omdat alle aquaria in drie types zijn verdeelt.

Type 1 aquarium = is een aquarium met gemakkelijke en of weinig planten. Dit type aquarium komt het meeste voor. De level 1 bemesting van Dennerle is voor dit soort aquarium afgestemd. Een uitgebalanceerde voeding aangepast aan de behoefte van het aquarium. Type 1 aquarium gebruikt Level 1 bemesting en deze is voor Beginners en Professionals met een normaal beplant aquarium en een normaal hoeveelheid licht e.d.

Type 2 aquarium = is een aquarium met veel en veeleisende planten en goede groeiomstandigheden, zoals veel licht en CO2, waardoor ook de behoeften stijgen en de opname van voedingsstoffen door de plant. Een type aquarium dat niet alleen populair is bij aquascapers, maar ook een populaire keuze voor nieuwe aquarianen. Speciaal voor dit aquarium heeft Dennerle Level 2 bemesting ontwikkeld. Met hoogwaardige voedingsstoffen, macronutriënten en individuele werkzame meststoffen. Type 2 aquarium gebruikt Level 2 bemesting en deze is voor Aquascapers, Beginners en Professionals met een sterk beplant aquarium en veel licht e.d.

Type 3 aquarium = is een aquarium die mogelijk groter wordt. Naarmate het aquarium groter wordt, neemt ook de hoeveelheid en de grootte van de planten toe. Daarvoor heeft Dennerle level 2 het Plant systeem ontworpen. Een systeem met sterk geconcentreerde componenten. De producten die in deze range vallen zijn: Plant System V30, Plant System S7 en Plant System E15. Deze zijn ontworpen om te voldoen aan de behoeften van een groot aquarium. Alle macro- en microvoedingsstoffen en sporenelementen worden toegediend. Type 3 aquarium gebruikt level 2 bemesting en de extra aanvullende voedingstoffen van de Plant systeem set. Dit type is voor Aquascapers, Beginners en Professionals met een groot sterk beplant aquarium en veel licht e.d.

Add-On (toevoeging)zijn extra verzorgingsproducten voor alle type aquaria. Geschikt dus voor Type 1, Type 2 en Type 3 aquaria met level 1 en level 2.

Reviews

0 / 5

0 sterren op basis van 0 beoordelingen

  Inloggen

  Uw wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »