• Sparen voor korting
 • Uitgebreid assortiment
 • Lage verzendkosten

Dennerle Plant Care NPK

Dennerle Dennerle Plant Care NPK

€15,95

Productomschrijving

Dennerle Plant Care NPK (Type 2, level 2)

Dennerle Plant Care NPK is een macronutriënten meststof voor aquaria met niet al te veel vissen.
Met name de drie macronutriënten N = stikstof (nitraat), P = fosfor (fosfaat) en K = kalium zijn van belang. Toevoeging van N en P is in normale, beplante gezelschapsaquaria meestal niet nodig, omdat deze stoffen in voldoende of soms zelfs te grote hoeveelheden via voer en uitwerpselen van vissen in het aquarium terechtkomen. In veeleisende beplante aquaria of aquascaping-aquaria daarentegen ligt de situatie anders. Ze hebben bovengemiddelde voedingsbehoeften, vooral voor macronutriënten.

Dit soort aquaria kan snel N- of P-tekort krijgen, vooral met geen of weinig visbezetting. Een K-tekort is ook mogelijk, maar komt minder vaak voor, omdat kalium altijd in een bepaalde hoeveelheid aanwezig is in leidingwater en regelmatig wordt geïntroduceerd via complete ijzermeststoffen zoals Plant Care Pro. Voor veeleisende plantenaquaria is het daarom erg handig om de macronutriënten in de gaten te houden en indien nodig aan te vullen. Vooral belangrijk bij een NPK-meststof is de biologische balans van de voedingsstoffen. De nutriëntenverhoudingen in Plant Care NPK zijn zo gekozen dat alle drie de macronutriënten in gelijke verhoudingen door de planten worden opgenomen. Dit betekent dat er zelfs bij langdurig, regelmatig gebruik geen tekorten of schadelijke ophopingen van individuele voedingsstoffen kunnen optreden. Dit komt omdat voedingsonevenwichtigheden altijd moeten worden vermeden, omdat deze meestal leiden tot algenproblemen.

Wanneer gebruik ik Plant Care NPK?
De benodigde NPK-toevoeging moet daarom voor elk aquarium afzonderlijk worden bepaald. Plant Care NPK wordt alleen gebruikt als het nodig is, d.w.z. als er een reëel tekort is aan macronutriënten. Wij raden aan om wekelijks het nitraat- en/of fosfaatgehalte te meten en Plant Care NPK hierop te doseren. U kunt ook het kaliumgehalte van het aquariumwater meten. Deze meting is echter meestal niet nodig, omdat er voldoende kalium wordt geleverd door Plant Care Pro en Plant Care NPK. Een overdosis kalium is in de praktijk nauwelijks mogelijk en is meestal niet schadelijk. Een forse overdosering van nitraat en fosfaat daarentegen kan algengroei bevorderen. Plant Care NPK mag daarom niet in het begin worden gebruikt zonder eerst het nitraat- en ook het fosfaatgehalte te meten. Er zijn diverse goede watertesters te verkrijgen.

Als u gedurende enkele weken regelmatig heeft gemeten en bemest, ziet u op welk niveau de gemeten waarden zich bevinden en welke toevoegingen van macronutriënten het aquarium nodig heeft. Dan kunt u met een gerust hart de vastgestelde wekelijkse dosis Plant Care NPK toevoegen en de meetintervallen verhogen naar 2 tot 4 weken. Een goede richtlijn is 10 ml / 100 L per week, wat overeenkomt met een toevoeging van 5 mg/liter nitraat, 0,4 mg/liter fosfaat en 2,5 mg/liter kalium.

Macronutriënten, richtwaarden voor beplante aquaria:
Ideale waarden mg/L Nitraat (N): 10-15, Fosfaat (P): 0,1-0,3 Kalium (K): 10-15.
Aanbevolen concentratiebereik mg/L Nitraat (N): 5-30, Fosfaat (P): 0,1-1,0 Kalium (K): 5-30.

Dosering: naar behoefte 10 ml / 100 liter. De meststof is precies en nauwkeurig te doseren: 10 ml per 100 liter voegt 5 mg/liter nitraat toe, 0,4 mg/liter fosfaat, 2,5 mg/liter kalium en 0,5 mg/liter magnesium.
Verkrijgbaar in: fles 250 ml en fles 500 ml.

Hoe werkt het Dennerle Levelsysteem met Type 1,2 en 3?
Het doel van Dennerle is een op maat gemaakt en eenvoudig concept dat uw behoeften voorziet. Dit wordt het gemakkelijkst aangetoond met de verschillende aquaria, want een beginner kan ook kiezen
voor een zwaar beplant aquarium. Met het levelsysteem van Dennerle vindt u snel en eenvoudig de juiste meststof omdat alle aquaria in drie types zijn verdeelt.

Type 1 aquarium = is een aquarium met gemakkelijke en of weinig planten. Dit type aquarium komt het meeste voor. De level 1 bemesting van Dennerle is voor dit soort aquarium afgestemd. Een uitgebalanceerde voeding aangepast aan de behoefte van het aquarium. Type 1 aquarium gebruikt Level 1 bemesting en deze is voor Beginners en Professionals met een normaal beplant aquarium en een normaal hoeveelheid licht e.d.

Type 2 aquarium = is een aquarium met veel en veeleisende planten en goede groeiomstandigheden, zoals veel licht en CO2, waardoor ook de behoeften stijgen en de opname van voedingsstoffen door de plant. Een type aquarium dat niet alleen populair is bij aquascapers, maar ook een populaire keuze voor nieuwe aquarianen. Speciaal voor dit aquarium heeft Dennerle Level 2 bemesting ontwikkeld. Met hoogwaardige voedingsstoffen, macronutriënten en individuele werkzame meststoffen. Type 2 aquarium gebruikt Level 2 bemesting en deze is voor Aquascapers, Beginners en Professionals met een sterk beplant aquarium en veel licht e.d.

Type 3 aquarium = is een aquarium die mogelijk groter wordt. Naarmate het aquarium groter wordt, neemt ook de hoeveelheid en de grootte van de planten toe. Daarvoor heeft Dennerle level 2 het Plant systeem ontworpen. Een systeem met sterk geconcentreerde componenten. De producten die in deze range vallen zijn: Plant System V30, Plant System S7 en Plant System E15. Deze zijn ontworpen om te voldoen aan de behoeften van een groot aquarium. Alle macro- en microvoedingsstoffen en sporenelementen worden toegediend. Type 3 aquarium gebruikt level 2 bemesting en de extra aanvullende voedingstoffen van de Plant systeem set. Dit type is voor Aquascapers, Beginners en Professionals met een groot sterk beplant aquarium en veel licht e.d.

Add-On (toevoeging)zijn extra verzorgingsproducten voor alle type aquaria. Geschikt dus voor Type 1, Type 2 en Type 3 aquaria met level 1 en level 2.

Reviews

0 / 5

0 sterren op basis van 0 beoordelingen

  Inloggen

  Uw wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »