• Sparen voor korting
 • Uitgebreid assortiment
 • Lage verzendkosten

Pakket 2 80x40 gevorderd

APO Pakket 2 80x40 gevorderd

€35,06

Productomschrijving

Pakket 2 80x40 is een compleet pakket om een aquarium van ongeveer 80x40 cm in te richten met mooie en goed te onderhouden aquariumplanten. Het pakket is geschikt voor een aquarium met voldoende verlichting. Met de indeling is rekening gehouden met verschillende soorten planten. Het juiste pakket om een goede dieptewerking en mooi contrast te creëren. Voor meer informatie zie ons e-book.

Plantenpakket bestaat uit:
1. Gratiola viscidula (2x)
2. Lobelia cardinalis mini (2x)
3. Cryptocoryne wendtii groen (2x)
4. Pogostemon octopus (2x)
5. Bacopa amplexicaulis (2x)
6. Hygrophila siamensis (2x)
7. Ludwigia mullertii (2x)
Mocht er een plant uit dit pakket niet beschikbaar zijn, zullen wij een vergelijkbaar alternatief leveren.

Extra informatie
Het is voor een aquarium erg belangrijk dat er voldoende (zuurstof)planten aanwezig zijn voor een goed biologisch evenwicht. Vooral de zuurstofplanten zijn belangrijk want deze halen voor een groot gedeelte de voedingstoffen direct uit het water en zijn daarom een belangrijke concurrent van algen. Planten produceren overdag zuurstof en nemen CO2 tot zich, savonds produceren planten CO2. Wanneer er een stagnatie in de plantengroei te zien is, zal dit vaak leiden tot problemen met algen. Een aquarium vol met planten heeft vaak een te kort aan CO2, een CO2 installatie is de juiste oplossing om voldoende CO2 af te geven aan de planten. Planten nemen voeding op via hun wortels, maar ook via hun bladeren. Het is dan ook van belang dat de planten de juiste voeding krijgen. Een voedingsbodem zorgt ervoor dat de planten met hun wortels voeding kunnen opnemen. Plantenvoeding zorgt ervoor dat de planten voeding op kunnen nemen via hun bladeren.

Download: Plantenschema

Reviews

4.35 / 5

4.35 sterren op basis van 3 beoordelingen

 • 3 / 5By koen 20 / Jun / 2023

  Na een maand ongeveer dit pakket te hebben ontvangen mijn review. De Cryptocoryne wendtii (Groen) wilt maar niet (mooi) groeien, geplant zoals de instructies in een aquarium met co2, de andere plantjes van dit pakket groeien goed en mooi en inmiddels al een keer moeten knippen. Door dat ik dit plannetje heb gevolgd zit in nu met best een kale plek omdat de Cryptocoryne wendtii (Groen) niet groeit. Alle andere plantjes zijn wel goed en groeien goed. Aquaplantsonline zou volgens mij wel het plannetje mogen toevoegen aan de bestelling, nu heb ik met een iPad naast mijn aquarium alles moeten overnemen, dit had vele makkelijker kunnen zijn als ze een plannetje toevoegen zoals op de website.

  Reactie Aquaplantsonline:
  Geachte klant hartelijk dank voor uw beoordeling.
  U bedoelt dat het plantenpakket nu een maand in uw aquarium staat. Bij de plantenpakketten vindt u een plattegrond die u kunt uitprinten en gebruiken om de planten op de juiste plaats te plaatsen. Een Crypto is een echte moerasplant en deze heeft veel voeding nodig bij de wortels.
  Met vriendelijke groet,
  Aquaplantsonline

 • 5 / 5By yvonne Engelen-ligthart 27 / Feb / 2023

  mooie planten met goed ontwikkelde wortels. makkelijk te bestellen en op te halen. planten zijn zeer mooie kwaliteit.

 • 5 / 5By Jan den Teuling 11 / Aug / 2022

  Mooie planten en goed verpakt.

 • Product tags

  Recente artikelen

  Inloggen

  Uw wachtwoord vergeten?

  vergelijk0

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »